GenelKıbrısManşet

CTP, Muhaceret Affı’nın yalnızca pandemi dönemini içermesi gerektiğini belirtiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Kürsü konuşmasında Muhaceret Affı ve Tarım Sigorta Fonu konusu ile ilgili konuşan Erhürman, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin çiftçilerin mağduriyetini giderecek olan Tarım Sigorta Fonu Yasası’na destek vereceğini, pandemi dönemi dışındaki koşulları da içine alması sebebiyle Muhaceret Affı’na ise ret oyu vereceklerini açıkladı.

Sabahın erken saatinden beri Mecliste Çiftçiler Birliği ile birlikte iktidar sıralarına mensup milletvekilleri beklediklerini ifade eden Erhürman, “Hükümet o sözünü ettiği 26’yı salona sokabilecek duruma gelsin diye sabah 9 buçuktan beri hükümetin açılmasını bekliyoruz” dedi. 3

ERHÜRMAN SÖZLERİNE ŞU ŞEKİLDE DEVAM ETTİ:
“Hükümet zaten itibarsız ama hükümetin itibarsızlığı meclise bulaştırıldı. Meclis itibarı da yerle bir edildi hatta bu itibarsızlaştırma diğer kurum kuruluşlarda bulaştırıldı sırf ne için? Olmayacak bir duaya amin demeye yeminli birileri bu meclis sıralarında oturuyor.
Memleket kedinin kuyruğuna bağlanmış teneke gibi UBP’nin kuyruğuna bağlandı tangır tungur duvarlara çarpa çarpa bugünlere getirildi. Esef duyuyorum bugün Sayın Tatar hala aynı yere işaret ediyor UBP Kurultayı bitsin hükümeti kurma görevini vereceğim inanılır gibi değil nasıl bir halka karşı sorumluluktur?
Bu halkın bu ülkenin gailesini çeken bir yapı yok karşımızda bundan istemeye istemeye emin olduk. İnsanlara diyeceksiniz ki 13ncü maaş ödenmeyebilir. Geçen sene Aralık’ta bu hükümet kurulurken en önemli mazeret neydi bu memleketi bütçesiz 2021’e sokmayacağız iddia buydu. Şimdi yaptığınız ne? 2022’ye bu ülkeyi bütçesiz götürmek bütçeyi geçireceğim kahramanlığı yaparken bu meclisten selametle geçmesini sağlayan muhalefetti.
26 Aralık’ta da seçim olmasın 9 Ocak’ta da olmasın battı balık yan gider. Dert kurultay bu kurultay bitseydi de memleket kurtulsaydı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu