GenelKıbrısManşetSiyaset

TDP, Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayıyla katılma hedefiyle çalışıyor

Parti Meclisi, Genel Başkanla Yürütme Kurulunu aday belirleme sürecini ilerletmesi için yetkilendirdi

Parti Meclisi, Genel Başkanla Yürütme Kurulunu aday belirleme sürecini ilerletmesi için yetkilendirdi

Parti Meclisi toplantısına davet edilen Mustafa Akıncı, kendisinin aday olmayacağını açıkladı

VİZYONER VE LİDER

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), bu yılın Ekim ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayıyla yarışmak için çalışma başlattı. Dün akşam toplanan TDP Parti Meclisi, “Kendi adayıyla seçime girme” hedefli bir süreç başlattı. Parti Meclisi kararında, Genel Başkan Zeki Çeler ile Merkez Yürütme Kuruluna gerekli çalışmaları yürütme yetkisi verildi. Kararda “Halkın ihtiyaç duyduğu liderliği sergileyebilecek, toplumda güçlü karşılığı olan, vizyoner ve donanımlı bir adayla girme hedefi” vurgulandı. Karar oy birliği ile alındı.

AKINCI HEYECAN YARATTI

TDP Parti Meclisi toplantısına davet üzerine katılan 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı ve üyelerin sorularını yanıtladı. Mustafa Akıncı’nın toplantıya katılacağı öğrenildikten sonra siyasi kulislerde büyük bir hareketlilik yaşandı. Pek çok çevre “Akıncı aday mı oluyor?” sorusunu sormaya başladı. Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Akıncı Parti Meclisi üyelerinden gelen sorular üzerine, bu yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine girme düşüncesinde olmadığını ifade etti.

TDP Parti Meclisi kararının tam metni şöyle:

“Parti Meclisi, toplumsal mücadeleyi yarım asra yakın bir süredir ilkesel tutarlılık ve mutlak kararlılıkla sürdüren TDP’nin 2025 yılında yapılacak olan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimine, halkın ihtiyaç duyduğu liderliği sergileyebilecek, toplumda güçlü karşılığı olan, vizyoner ve donanımlı bir adayla girme hedefi doğrultusunda gerekli çalışmaları yapması için Başkanla MYK’yı görevlendirmiştir. Bu çerçevede parti tabanı ile halkın görüş ve eğilimlerini gözeten katılımcı bir sürecin işletilmesi esas olacaktır. MYK bu doğrultuda her türlü teknik ve siyasi çalışmayı yürütmek üzere yetkili kılınmıştır. MYK’nın çalışmaları neticesinde ortaya çıkan sonuçlar Parti Meclisinde görüşülüp değerlendirildikten sonra partinin nihai kararı kamuoyuna ilan edilecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu