EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

TDP Emirali Özkılıç Siyaset Akademisi ilk seminerini gerçekleştirdi

Toplumcu Demokrasi Partisi içerisinde siyaset okulu projesi TDP Genel Başkanlığı’na Mine Atlı’nın seçilmesi ile birlikte hem ideolojik bilincin geliştirilmesi hem de katılımcılığın sağlanması hedefiyle gündeme getirilmişti.

Toplumcu Demokrasi Partisi içerisinde siyaset okulu projesi TDP Genel Başkanlığı’na Mine Atlı’nın seçilmesi ile birlikte hem ideolojik bilincin geliştirilmesi hem de katılımcılığın sağlanması hedefiyle gündeme getirilmişti.

TDP SİYASET AKADEMİSİ’NDE EMİRALİ ÖZKILIÇ’IN ANISI YAŞATILACAK

TDP Siyaset Akademisi’nin çalışmalarına başladığı günlerde 15 Mart 2022, Pazartesi günü KTÖS ve TKP’nin kurucularından Emirali Özkılıç’ın vefatı sonrası TDP Siyaset Akademisi’ne Emirali Özkılıç’ın adı verildi.

EMİRALİ ÖZKILIÇ KİMDİR?

Emirali Özkılıç, 1968 yılında kurulan KTÖS’ün kurucularındandır. Öğretmen hareketi içinde zor görevler üstlenen ve başarı ile sonuçlandıran bir isimdir. 1976 yılında kurulan ve kurucuları arasında KTÖS’ün de bulunduğu o zamanki adıyla TKP ve sonrasında da TDP’de çeşitli görevler almış birisidir. Hiçbir zaman makam hırsı olmadan, üzerine aldığı görevleri en iyi şekilde başarabilmek için canla başla çalışmıştır. İdealist, dürüst, örnek bir partiliydi. Halkımızın daha refah, barış içinde yaşaması için ömrünün sonuna kadar mücadele etmiş bir barış gönüllüsü olmuştur.

AKADEMİSYEN DOÇ. DR. YONCA ÖZDEMİR TARAFINDAN VERİLEN SEMİNERE YOĞUN İLGİ

16 Mart Çarşamba akşamı KTOEÖS’de gerçekleştirilen ‘Solda İttifaklarla Gelen Zaferler ve Zorluklar’ ile seminer dizisinin ilk semineri gerçekleştirildi. Gerek TDP Emirali Özkılıç Siyaset Akademisi gerekse Brezilya, Şili ve Portekiz örnekleri üzerinden Akademisyen Doç. Dr. Yonca Özdemir tarafından verilen seminer takdir ve yoğun ilgiyle takip edildi.

10 HAFTALIK SEMİNERLER DİZİSİ

TDP Eğitim Sekreteri İlknur Işıl Türkmen ve Akademisyen Doç. Dr. Umut Bozkurt’un katkılarıyla hazırlanan Seminerler Dizisi, 10 hafta sürecek şekilde planlandı.

TDP Emirali Özkılıç Siyaset Akademisi Seminer Takvimi

  • 16 Mart – Doç. Dr. Yonca Özdemir

Solda İttifaklarla Gelen Zaferler ve Zorluklar

  • 23 Mart – Doç. Dr. Sertaç Sonan

1974 Sonrası Dönemde Kıbrıs Türk Siyasi Hayatı

  • 30 Mart – Hasan Kahvecioğlu

Geçmişten Geleceğe TDP

  • 6 Nisan – Kemal Baykallı

Kıbrıs Sorunu ve Evimizin İçini Süpürmek

  • 12 Nisan – Prof. Dr. Yücel Vural

Güven Artırıcı Önlemler

  • 20 Nisan – Prof. Dr. Bülent Evre

Sosyal Demokrasi Bağlamında Sosyal Devlet ve KKTC

  • 27 Nisan – Mete Hatay

Kuzey Kıbrıs’ta Sol, Kimlik, Öteki Olmak

  • 4 Mayıs – Prof. Dr. Şerife Gündüz

İklim Krizi ve Doğa Hakkı

  • 11 Mayıs – Mine Yücel

Kıbrıs’ta İnsan Hakları

  • 18 Mayıs – Doç. Dr. Umut Bozkurt

Küreselleşme ve Sol Strateji

TDP Basın Bürosu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu