GenelKıbrısManşetSiyaset

TDP Gençlik Örgütü, EDON’un 20. Kıbrıs Kongresi’ne katıldı

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü Başkanı Arda Çileker ve TDP Gençlik MYK Üyesi Sis Asilsoy EDON( Gençliğin Demokratik Örgütü)’nun 20. Kıbrıs Kongresi’nin açılış oturumuna katıldı.

Gıynık Sosyal Medya

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü Başkanı Arda Çileker ve TDP Gençlik MYK Üyesi Sis Asilsoy EDON( Gençliğin Demokratik Örgütü)’nun 20. Kıbrıs Kongresi’nin açılış oturumuna katıldı.

TDP Gençlik Örgütü başkanı Çileker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda açılış oturumunda TDP Gençlik Örgütü adına gerçekleştirdiği konuşmayı paylaştı.

Çileker’in konuşması şu şekilde:

“Değerli yoldaşlar,

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü Genel Başkanı olarak bugün sizleri selamlamaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Konuşmama başlamadan önce geçmiş noel ve yeni yılınızı tebrik ederim.

Yoldaşlar,

Kıbrıs Sorunu’nun çözüme kavuşturulması çabaları bir süredir ayrılıkçı liderlerin elinde harcanıyor. Gerçi bu siyasi manevralar Rum Lider için yeni de değil. Sosyal demokrat geleneğimizin en önemli temsilcilerinden 4. Cumhurbaşkanı sayın Mustafa Akıncı’nın tüm samimi çabalarına karşın Crans Montana’da Anastasiadis’in bavuluna sıkıştırdığı şeyin tüm Kıbrıslıların ortak geleceği olduğunun bilincindeyiz. Kıbrıs adası sahip olduğu acılar kadar, içinde heba edilmiş fırsatlar tarihini de barındırmaktadır. Ne yazık ki Crans Montana görüşmeleri ile birlikte heba edilmiş fırsatlar tarihine bir yenisi eklenmiş oldu.

Türkiye’deki tek adam rejiminin ağır müdahaleleriyle seçtirdiği Cumhurbaşkanı Tatar’ın bugün o koltukta oturmasında Rum Lider Anastasiadis’in o dönemde yeniden seçilme kaygısı taşıyan söylemlerinin payı olduğunu söylersek haksızlık etmiş olmayız. Vurgulamak isteriz ki Seçtirilmiş Cumhurbaşkanı Tatar ve Ankara Hükümeti her ne kadar masadan uzaklaşan ayrılıkçı bir pozisyon belirlese de Kıbrıslı Türklerin federasyon iradesi en az 2004 Annan Referandumundaki kadar sıcak ve samimidir.

Akıncı bloğu olarak Cumhurbaşkanlığı seçim yarışını %48 gibi küçük bir oranla geride tamamlamış olsak da mücadelemizden vazgeçmiş değiliz, ne Ankara Hükümeti’nin dayatmaları ne de bu politikaların bu coğrafyada yeşermesine fırsat veren yerli kuklalar bizi mücadelemizden geri bırakamaz.

Üniter devlet – iki devletli çözüm tartışmaları içerisinde TDP Gençlik Örgütü olarak dün olduğu gibi bugün de Birleşmiş Milletler’in siyasi eşitlik, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimlikle ilgili kararlarını temel alacak iki bölgeli iki toplumlu bir federasyon çözümünün önceliğimiz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Önümüzde çok zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Dün de zordu, bugün de zor. Zor ama başarılması imkansız değil. Şöyle bir hafızamı yokluyorum, sizler de hatırlayacaksınız 2016 yılında da Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ta kurmaya çalıştığı Gençlik Koordinasyon Ofisi’ni Kıbrıs Türk Gençliği reddederken EDON’cu yoldaşlarımızda bu mücadelede bizlerleydi. Görüyoruz ki yurt mücadelemizi iki toplumlu yürütmek artık bir zorunluluk, görüyoruz ki yurt mücadelemizi iki toplumlu yürütmek gelecek nesillere karşı bizlerin omuzunda büyüyen bir sorumluluktur.

Yoldaşlar,

Covid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir ayrı olabiliriz ama bu mücadelede birlikteyiz. TDP Gençlik Örgütü olarak yeni dönemde EDON ile çok daha yakın çalışma kararlılığındayız. Bir kez daha yeni dönemde görev üstlenecek tüm yoldaşlara görevlerinde başarılar dileriz.

Sözlerime son verirken sizlere usta şair Adnan Yücel’in şiiriyle seslenmek istiyorum:

Saraylar saltanatlar çöker

kan susar birgün

zulüm biter.

menekşelerde açılır üstümüzde

leylaklarda güler.

bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler…

Sizleri, en dayanışmacı duygularımla selamlarım,”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu