KıbrısManşet

TDP Gençlik Örgütü: Öğrenciler aşı sertifikası sorununa çözüm bekliyor

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü, öğrencilerin aşı sertifikası sorununa çözüm beklediğini, çözüm bulunmadığı takdirde öğrencilerin gittikleri ülkelerde karantina ve ciddi boyutlarda karantina ücreti ödemeye mahkum kalacaklarını bildirdi.

TDP Gençlik Örgütü, öğrencilerin aşı sertifikası sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiği konusunda uyardı.

Örgüt yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’tan eğitim görecekleri ülkelere gitmek için seyahat eden öğrencilerin yaşadığı KKTC aşı kartı sorunu ile ilgili çok fazla şikayet alındığı vurgulandı.

“KKTC’de aşılanan öğrenci arkadaşlarımızın aşı kartları tanınmadığı için bazı ülkelere girişlerinde karantinaya girmeleri ve ciddi meblağlarda karantina ücreti ödemeleri talep edilmektedir” denilen açıklamada, “Öğrenci burslarını ödemekte fazlasıyla geciken UBP-DP-YDP azınlık hükümeti bugün de ortaya koydukları öngörüsüzlüğün bedelini öğrencilere ödetmek niyetindedir. Sorun ortaya çıktı çıkalı açıklama yapma zahmetinde bulunmayanlar bilmelidirler ki o koltuklarda oturdukları sürece bu sorumluluktan kaçamayacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

Yürütme erkini elinde tutan ancak her gün ortaya çıkan sorunlarla bulundukları makamları dolduramadıkları ayyuka çıkmış KKTC Cumhurbaşkanlığı ve UBP-DP-YDP azınlık hükümetini bir kez daha sorumluluklarının gereğini yapmaya davet ederiz.
Kıbrıslı Türk gençler, başta Kıbrıs Türk Toplumu Lideri olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yetkilileri ile diplomasi yürütmesini, öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın altında çalışan İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk üyelerinin Kıbrıslı Rum muhatapları ile görüşerek bu sıkıntıyı çözmelerini beklemektedir.
BK-KTÖF’ün KTÖS aracılığıyla aşılanmayan öğrencilerin güneyde aşılanmaları için oluşturdukları başvuru formunu öğrenci arkadaşlarımızın bilgisine getirmek isteriz:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeaj0YboHYbNAPC5J7lur6ox0ZlTnrKGSu08MKxBDFISprqfQ/viewform?fbclid=IwAR1q-_MRTIO8gMaZV2ys_RPVE1SEtq7sZWHmRZUmIC8aP4PrE0Sj-TUTSd4
Öğrencileri yok sayan, görmezden gelen her zihniyetin kaybetmeye mahkum olduğunu bir kez daha hatırlatır, konunun takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu