GenelKıbrısManşetSiyaset

TDP Heyeti, CHP’li Büyükşehir Belediye başkanları ile görüştü

Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Halil Hızal, Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’den oluşan TDP heyeti Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlarından oluşan heyetle görüştü.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Halil Hızal, Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’den oluşan TDP heyeti Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlarından oluşan heyetle görüştü. 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Meclis’teki Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarını ülkemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kuzey Kıbrıs’ta sosyal demokrat hareketin en büyük ve en önemli temsilcisi olan TDP olarak Yerel Yönetimlere büyük önem verdiklerini belirten Özyiğit, TDP olarak geçmişte yerel yönetimlerde iz bırakan bir geleneğe sahip olduklarını, bu anlayışı son 2 dönemde de Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) özelinde hizmet olarak sürdürdüklerini kaydetti. 

Parti olarak yerel yönetimlerin özerkliklerinin güçlendirilmesinden yana olduklarını belirten Özyiğit, “Bizim Yerel Yönetimlere bakış açımız yerel hükümetler şeklindedir” dedi. 

Türkiye’deki özellikle Büyükşehir Belediyelerinin icraatlarını yakından takip ettiklerini belirten Özyiğit, yerel yönetimlerin karşılıklı iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Başta Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) olmak üzere birçok belediyenin Türkiye’deki birçok belediye ile ‘kardeş şehir’ olduklarını anımsatan Özyiğit, bu iş birliklerinin geliştirilmesinin her iki toplum adına yararlı olacağını vurguladı. 

(L.G.) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu