KıbrısManşetSiyaset

TDP için bir fırsat…

Umarım bütün bunlar TDP’nin yeni yönetim kadrosunda samimiyetle değerlendirilir ve gereken dersler çıkarılır

Avukat Mine Atlı ve Doğa Yalçın’ın genel başkanlık için aday olduğu Toplumcu Demokrasi Partisi 1’inci Olağanüstü Kurultayı’nda Doğa Yalçın, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz, bu dönem kavga dönemi değil, birbirimize el verme dönemidir” diyerek, adaylıktan çekildi.

Böylelikle  TDP Genel Başkan Vekili Mine Atlı, Genel Başkan seçildi.

Öncelikle Mine Hanım’ı kutluyorum ve başarılar diliyorum. Mine Atlı’nın bu anlamda bir sorumluluk üstlenmesi elbette çok büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte ilk kez bir  yerel partilerimizde kadın genel başkan tercihi öne çıkmıştır. Bu oldukça kıymetli bir tavırdır. Dolayısıyla siyasi duruşu ne olursa olsun bu olumlu bir adım ve başarıdır. Temennim odur  ki bu yaklaşım diğer yerel partilerimizde de hayat bulsun.. Nitekim bugün Sayın Mine Atlı’nın TDP genel başkanlığına seçilmesi Kıbrıs Türk Siyasi tarihi için de büyük öneme haizdir. İlk kez değerli bir kadın siyasetçimiz bir partinin liderliğini üstlenmiştir.

Elbette burada Sayın Atlı’nın  oluşturacağı yakın çalışma ekibinin de süreçte belirleyici bir rol oynayacağını söylemek mümkün.

Bilindiği üzere TDP yıllardır dağınık bir görüntü verdi kamuoyuna.

Bu süre zarfında parti içi kırgınlıklar, incir çekirdeğini doldurmayacak nitelikte çekişmeler TDP’nin önünde hep engel oluşturdu ve adeta TDP bir arpa boyu yol ilerleyemedi.. Bunun elbette ele alınması gereken nedenleri vardı. Fakat bu nedenlerin en başında küçük olsun benim olsun yaklaşımı gelmekteydi ve bu TDP için büyük bir handikaptı. Nitekim son erken genel seçimlerde TDP bu yaklaşımdan mütevellit  hiç hak etmediği şekilde parlamento dışı kalarak bunun bedelini ödedi. Sayın Cemal Özyiğit’in genel başkanlığında girilen bu seçimde TDP büyük yenilgi aldı. Elbette bu yenilginin tek sorumlusu olarak genel başkan Cemal Özyiğit’i göstermek doğru olmaz, hatta gerçekçi durmaz. Ve fakat Cemal Bey’in bu duruma gelmesinde büyük rol oynadığı gerçeğini de görmezden gelemeyiz.

Umarım bütün bunlar TDP’nin yeni yönetim kadrosunda samimiyetle değerlendirilir ve gereken dersler çıkarılır. Dolayısıyla elbette Mine Atlı ve ekibinin işi çok kolay değil. Öncelikle TDP’nin ihtiyacı haline gelen ve yıllardır ötelenen yeniden yapılanma çerçevesinde örgütlerin faal duruma geçirilmesi yanında TDP’nin dağınık görüntüsünü ve gücünü bir çatı altında toplaması gerekiyor. Mine Hanım bu kulvarda yıllardır siyaset yapan, partisinin çeşitli kademelerinde görev almış değerli bir isimdir. Sayın Atlı’nın bu anlamda sabit bir bakış açısı ile değil, yeni dünya düzeni içinde partisine uygun vizyon geliştiren bir yapıya sahip olduğunu biliyorum.

Dolayısıyla bu TDP için büyük bir fırsat olabilir. Umarım yakın çalışma ekibi ile birlikte uyumlu ve kollektif bir hareket alanı yaratırlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu