Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı: Önce güvenli okul, önce bilim

TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Gazimağusa’da ilahiyat koleji kurulmasına yönelik yasa tasarısını kamu yararına aykırı bir tercih olarak niteleyerek deprem güvenliği sağlanmamış okullar, konteyner sınıflar ve atıl durumdaki Namık Kemal Lisesi varken Meclis’in önceliğinin bilimsel ve kamusal ihtiyaçlar olması gerektiğini vurguladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Cumhuriyet Meclisi’nde Gazimağusa’da ilahiyat koleji kurulmasına yönelik yasa tasarısının gündeme getirilmesini “kamu yararına aykırı bir siyasi tercih” olarak değerlendirdi.

Balcı, Gazimağusa’daki devlet okullarının mevcut durumunun ciddi yapısal sorunlar içerdiğini belirterek bölgede 2 ortaokul, 1 lise, 1 kolej ve 3 meslek lisesinin bulunduğunu, bu okulların büyük bir bölümünde deprem yönetmeliğine uygun güçlendirme çalışmalarının tamamlanmadığını söyledi.

Açıklamada, Namık Kemal Lisesi’nin yıllardır atıl durumda olduğu, öğrencilerin Yonpaş Metin Derinel Lisesi’ne taşındığı ve kapasite yetersizliği nedeniyle çocukların konteyner sınıflara sıkıştırıldığı ifade etti. Balcı, Meclis’in önceliğinin ilahiyat koleji olmasını “eğitimdeki öncelik sırasının ve kamusal sorumluluğun ağır ihlali” olarak niteledi.

TDP’nin eğitimde laik, bilimsel ve kamusal ihtiyaçlara dayalı planlama ilkesini vurgulayan Balcı, Gazimağusa’da deprem güvenliği sağlanmamış okullar ve konteyner sınıflar dururken ilahiyat koleji açılmasını “Atatürk ilke ve inkılaplarına açık bir ihanet” olarak değerlendirdi.

Balcı, kamu yararı için atılması gereken adımları da sıraladı:

  • Okulların depreme dayanıklılık güçlendirmelerinin tamamlanması,
  • Konteyner sınıfların kaldırılması,
  • Namık Kemal Lisesi’nin yeniden eğitime kazandırılması,
  • Eğitim bütçesinin şeffaf ve toplumsal ihtiyaçlara göre kullanılması.

TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı, Gazimağusa’nın ve ülkenin ihtiyacının “laik, bilimsel ve eşitlikçi kamu eğitimi” olduğunu belirterek bu ilkenin savunulmaya devam edileceğini ifade etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu