KıbrısManşet

TDP: Teknolojik gelişim devlet politikası olarak benimsenmeli ve güçlendirilmeli

Toplumcu Demokrasi Partisi, 17 Mayıs Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi, 17 Mayıs Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. TDP, var olmayanın yegane gereksinimin üretim olduğuna dikkat çekerek etkin ve verimli üretiminin de teknolojinin doğru kullanılmasından geçtiğini belirtti.

Açıklamasının devamında Güney Kıbrıs’ın 5G kullanımına geçtiğini hatırlatan TDP, ülkemizdeki hala 3G kullanıldığını ve kullanılan 3G’nin de sorunsuz ve uygun fiyatlı bir hizmet olmadığını anımsattı. 2023 yılında 3G kullanımın kaldırılacağını ifade eden TDP, “hemen yanı başımızda Güney Kıbrıs örneği varken, gelişmiş ülkelerde 2023 yılından itibaren kullanımdan kaldırılacak olan 3G hizmetini bile, sorunsuz ve uygun fiyata alamıyoruz. Dahası, 3G kullanımdan kaldırılırken yeni telefon ve cihazların da artık 3G ile uyumlu olmayacağını ve 2023 yılından itibaren vatandaşlarımızın yeni telefonları ile internete dünya standartlarından çok düşük hızlarda erişebileceğinizin altını çizeriz” şeklindeki açıklamaya yer verdi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Varolmanın yegane gereksinimi üretmektir. Ve etkin ve verimli bir üretim gücü de ancak, doğru yöntem ve teknolojinin en uygun şekilde kullanılması ile mümkündür. Bu bağlamda TDP olarak bizler, yıllardır üretimden koparılan Kıbrıs Türkü için dijital dünyanın çok önemli bir potansiyel taşıdığının bilincindeyiz.

Yaşadığımız dijital çağda, üretim potansiyelimizin “ambargolar” mazeretleri kısıtlanıyor olması sadece Mevcut siyasi anlayışın eskimiş vizyonsuzluğunun bir sonucudur. Oysa biz TDP olarak, teknolojik gelişimin devlet politikası olarak benimsenmesi, ve bu sektörün teşvikler ve destekler dahil olmak üzere her bağlamda güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

İşte bu önerdiğimiz ve özlediğimiz teknolojik gelişim için en önemli başlangıç noktasının da güçlü, ekonomik, hızlı, kesintisiz ve tam anlamıyla özgür ve sansürsüz bir internet altyapısı olduğunu vurgulamak istiyoruz.  Çünkü Pandemi dönemi de hepimize göstermiştir ki, hızlı bir internet bağlantısı, iş ve eğitim başta olmak üzere yaşamımızın her alanında hayati bir ihtiyaç olmuştur. Ayrıca güvenilir ve hızlı bir internet ağı devletin önemli fonksiyonlarını bu sağlanacak iş yapma kolaylığı ile dış yatırımın önünü de açılacaktır.

Bu anlamda da, hükümet ettiğini iddia edenleri bir an önce koltuk kavgalarını bir kenara bırakarak toplum yararına somut adımlar atmaya davet ediyoruz.

Adamızın Güney yarısında, kırsal ve dağlık alanlar da dâhil olmak üzere kurulan ağ sayesinde tüm nüfusun 5G internet kapsama alanı içerisine alındı ve tüm Avrupa Birliği’nde bunu başaran ilk devlet olmayı başardı. Ama biz, hemen yanı başımızda böyle bir örnek varken, gelişmiş ülkelerde 2023 yılından itibaren kullanımdan kaldırılacak olan 3G hizmetini bile, sorunsuz ve uygun fiyata alamıyoruz. Dahası, 3G kullanımdan kaldırılırken yeni telefon ve cihazların da artık 3G ile uyumlu olmayacağını ve 2023 yılından itibaren vatandaşlarımızın yeni telefonları ile internete dünya standartlarından çok düşük hızlarda erişebileceğinizin altını çizeriz.

Bu da, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi dijital potansiyeline erişim şansını artırırken, maalesef Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan bizlerin dünyadan daha da uzaklaşmamıza sebep olacaktır.

Tüm bu örnekler ve geleceğe yönelik ihtiyaçlarımız, bu ilerlemelerin artık bir gereksinim olduğunu göstermektedir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu