EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

TDP ve TKP’li gençler Başbakanlık önünden hükümete seslendi

Başbakanlık önünde dün oturma eylemi olarak başlayıp çadır eylemine dönüşen protestonun 25. saatine girildi.

TDP ve TKP’li gençler Başbakanlık önünde 24 saati geride bıraktı.

Başbakanlık önünde dün oturma eylemi olarak başlayıp çadır eylemine dönüşen protesto, bugün de sürüyor.

24 saati geride bırakan eylemciler, Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

TDP ve TKP gençlik örgütleri olarak eylemin 25. saatine girdiklerini ifade eden eylemciler, 25 saattir Başbakanlık önünde olduklarını hatırlattı.

“Konfor alanlarımızı terk etmek, eylemlilik çerçevesinin dışına çıkmak bizler için de çok zordu” diyen gençler, sözlerine şöyle devam etti:

“CTP, Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket, YKP, herhangi bir örgüte üye olmayan arkadaşlarımıza destek ve dayanışmaları için teşekkür ederim.

Sayın Başbakan,

Ülkemizin içinden geçtiği sosyal ve ekonomik kriz içerisinde 1 Nisan 2022 tarihinde yapılan büyük eylem sonrasında TDP ve TKP Gençlik Örgütleri olarak Başbakanlık önünde oturma eylemi başlattık. Başta dar gelirli kesimler olmak üzere toplumumuzdaki farklı kesimleri derinden etkileyen bu kriz ortamında eylememizin öncelikle aşağıda yazılı şu iki talebini kamuoyuyla paylaşmak isteriz:

1. Temel gıda maddelerine yapılan zamların geri alınması ve devlet tarafından sübvansiye uygulanması
2. Türkiye Cumhuriyeti ile yapacağınızı duyurduğunuz yeni ekonomik işbirliği protokolünün toplumdaki tüm kesimler tarafından tartışılmasına imkan sağlanması, böylesi protokollerin toplumsal şeffaflık ve uzlaşma ilkesi gereğince en geniş mutabakat sağlanmadan imzalanmaması

Ekonomik krizin en yoğun dönemlerinden geçtiğimiz bugünlerde bu iki talebimiz dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifletecek bir dizi önlemin öncelikli parçalarıdır. Aksi tutum belirlenmesi durumunda eylemlerimiz en geniş katılımla artarak devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu