KıbrısManşetSiyaset

TDP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’dan kurultay yorumu

"En başta Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımı yaptılar. Şimdi de Hataylı-karadenizli kavgasına döndü"

 

TKP-YG Genel Başkanı Prof.Dr.Mehmet Çakıcı, Yeniden Doğuş Partisi’nin 10 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen kurultayına dair eleştirilerde bulundu.

Ada TV’de Mine İçsel’in sorularını yanıtlayan Çakıcı, “hiç olmadık bir zamanda koltuk derdine düştüler” diyerek YDP’nin tek bakanlık almış olmasından dolayı parti içerisinde problem çıktığını dile getirdi.

“Böyle bir partiden durumunu düzenlemesi beklenemez” diyen Çakıcı, kovid döneminde kurultay yapılmasını ve binlerce insanın kapalı mekanlara taşınmasını doğru bulmadığını kaydederek: “ilerleyen günlerde kovid-19 anlamında en büyük sorunlarımızdan biri bu kurultay olacak” diyerek kurultayın “tam bir fiyasko” olduğunu belirtti.

Bölücü bir siyaset yapıldı

Kurultay sürecini siyasi anlamda da değerlendiren Çakıcı, adayların “Hataylı-Karadenizli” ayrımı yaptığını dile getirerek, Yeniden Doğuş Partisi’nin bölücü bir siyaset güttüğünü söyledi.

Çakıcı’nın konu ile ilgili ifadeleri şu şekilde:

“Öyle bir bölücülük var ki orda. En başta Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımı yaptılar. Şimdi de Hataylı-karadenizli kavgasına döndü. Bir aday bir yanda, diğer aday diğer yanda.Bölücü anlayış her yerde bölendir. Kurultay da ayrım vardı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu