KıbrısManşetSiyasetToplum

TDP’de Çeler dönemi başladı!

Siyaset sahnesinde daha etkili olmaya çabalayan TDP’de başkan değişti

Siyaset sahnesinde daha etkili olmaya çabalayan TDP’de başkan değişti.

 “PARTİYE SAHİP ÇIKIN”
 Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 8’inci Olağan Kurultayı’nda yeni Genel Başkan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler oldu. “Yeni Umut, Yeni Dönem” sloganıyla TDP’nin bugün Lefkoşa Paradise Park’ta yaptığı Olağan Kurultayı’nda Parti Genel Başkanı, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi. Genel başkanlık için tek adayın Zeki Çeler olmasından dolayı seçim yapılmadı.

“GÜMBÜR GÜMBÜR”
Yeni Başkan Zeki Çeler konuşmasında, TDP’nin her zaman temiz bir siyaset yürüttüğü vurgusu yaparak, daha çok çalışarak bugüne kadar ortaya konulan ilkeler çerçevesinde ilerleyeceklerini kaydetti. Çeler, “Gümbür gümbür geliyoruz” diyerek, ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkarılması için TDP’nin iktidarının önemine vurgu yaptı ve iktidara hazır olduklarını belirtti. TDP’nin bugüne kadar cumhurbaşkanlığı olmak üzere çeşitli görevleri üstlendiğini ancak bu listede başbakanlığın eksik olduğunu ifade eden Çeler, “Ülkenin içine düştüğü durumdan çıkarmamız için hedefimiz iktidar” dedi.

GÜÇLÜ TDP, GÜÇLÜ DİRENİŞ”
Eski Genel Başkan Mine Atlı da Çeler’e destek belirterek, TDP’nin başkanı olmaktan duyduğu gururu paylaştı. TDP’nin ülkeyi yönetecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Atlı, Parti’ye sahip çıkılması, geçmişteki hatalardan ders alınması çağrısında bulundu. Atlı, “TDP’nin güçlü olması demek, bu ülkeyi çalanlara, irademizi yok sayanlara, gerici, yobaz, faşizanca haklarımıza saldıranlara, Kıbrıslı Türkleri üretimden koparmaya çalışanlara karşı güçlü bir direniş demektir” diyerek, “Bu coğrafyada savaşın değil barışın önemini anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 “ÜLKEYE SAHİP ÇIKILMALI”
Kurultayın Divan Başkanlığını da yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı da ülkenin “lağım çukuruna hapsedildiğini” savunarak, böyle bir ortamda TDP’ye düşen misyonun önemine dikkat çekti. TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt da kurultayın açılış konuşmasında, ülkede yaşanılanları Kıbrıs Türk halkının hak etmediğini belirterek, ülkeye sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu