KıbrısManşet

TDP’li Öztabay’dan tutuklamalara destek

Öztabay, Kıb-Tek eski Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ve BRTK Müdürü Meryem Özkurt'un tutuklanmasını değerlendirdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi MYK üyesi, Avukat Ayşe Öztabay yaptığı açıklamada, dörtlü hükümet döneminde Kıb-Tek Yönetim Kurulu oy birliği ile Gürcan Erdoğan’ın soruşturulması için Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu göreve davet ettiğini, soruşturma sonucunda “Yetki aşımı, yanıltıcı beyan, usulsüz ödeme, yasal mevzuata aykırı işlemler ile kurumu zarara uğratma tespiti” yapıldığını belirtti.

Dört yıllık bir hukuk mücadelesi sonrası Gürcan Erdoğan tutuklanarak, duruşmasının Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilmesi kararı alındığını belirten Öztabay, alınan kararı adaletin tecelli edilmesine yönelik olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Açıklamasında Öztabay, şunları kaydetti:

“TDP olarak 29 Eylül 2021 tarihinde KIB-TEK özelindeki karar ve uygulamaları ile toplumun sağlığını, kurumunu, çevreyi ve geleceğini tehlikeye atan politikalarına dur demek amacıyla başta Bakanlar Kurulu, dönemin Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya, KIB-TEK Yönetim Kurulu’na ve KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan hakkında Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava dosyaladığımızı hatırlatmak isteriz.

TDP gerek hükümette iken gerekse muhalefette iken yolsuzlukların üzerine siyasi irade göstererek hukuk mücadelesi vermekten asla vazgeçmeyecektir.

Devamla belirtmek isteriz ki seçimler, demokrasinin temel aracıdır. Adil ve dürüst seçimler, demokratik yapının en temel gerekliliklerindendir. Bir seçimin adil ve dürüst olarak değerlendirilmesi ise ancak bağımsız ve tarafsız otoritelerin gözetimi ve denetimiyle mümkün kılınabilir. Anayasamız seçim ve halk oylaması hususunda açık düzenleme koymuştur.

İlgili mevzuata açıkça karşı gelen eylemde bulunan BRTK Müdürünün yargılandığı ceza davasında bağımsız Mahkeme tarafından bugün verilmiş olan kararın gerek anayasa gerek ise seçim ve halk oylaması yasası açısından da kamu menfaatini ve yararını gözeten yerinde bir karar olduğunu altını çizeriz.

Hal böyle iken Ersin Tatar’ın kamu vicdanı ve benzeri hedef şaşırtmaları sadece hukuk düzenini sabote etmeye ve toplumu yanlış yönlendirmeye hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu