EğitimKıbrısManşet

Tebrikler Sedat Simavi

Sedat Simavi Meslek Lisesi öğretmenlerinin öğrencilerine verdikleri eğitimin onları taşıdığı bu başarı elbette tesadüf değildir

Gözden kaçırmayalım, böylesi kıt imkanların olduğu bir ortamda  Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi (SSEML) öğrenciler ürettikleri ‘İLKE’ isimli araçla yarışmaya katılarak birinci geliyorlar.

Öncelikle bu öğrencilere bilgiyi aktaran, motivasyon kazandırarak ufuklarını genişleten öğretmenlerini kutluyorum. Ve elbette bu projeye hayat veren gençleri de tebrik ediyorum. Bilgi, inanç, azim, ekip ve disiplin içinde çok çalışmanın getirdiği bir  başarıdır bu. Bu topraklarda bu ve benzeri başarılara çok ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareketle devletin bu anlamda teşvik politikaları ile böylesi çalışmalara destek olması gerekiyor. Sedat Simavi Meslek Lisesi öğrencilerinin bu başarısı bir motivasyon kazandırmalı hepimize. Şartlar ne olursa olsun insan istediği oranda önüne koyduğu hedeflere doğru yol alır.

Sedat Simavi Meslek Lisesi öğretmenlerinin öğrencilerine verdikleri eğitimin onları taşıdığı bu başarı elbette tesadüf değildir.

Bu da bize gösteriyor ki Araştırma Geliştirme ( ARGE) çalışmalarının devlet destekli sürdürülmesi ve geliştirilmesi ciddi bir potansiyeli ortaya çıkaracak. Bu ülkede hepimiz biliyoruz ki insan kaynağı bakımından zengin bir ülkeyiz. Fırsat verilmesi yerine SSML ekibi gibi o fırsatları bulup çıkarmak da gerekiyor. Bir başka deyişle yaratıcılık ruhu ile girişimcilik cesareti üretmeyi beraberinde getirdi.

Şimdi diyeceksiniz ki bütçeyi nereden bulacağız. Öyle ya bu ve benzeri çalışmaların yürütülmesindeki en büyük lokomotif işin finansal yönüdür.

Dolayısıyla yaratıcılığın  finansal olarak destek bulması elzemdir. Bunu da sağlayacak olan devlettir. Hoş bu gibi çalışmalar hemen hemen her ülkede yapılmakta ve desteklenmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu