GenelKıbrısManşet

TED Kuzey Kıbrıs Koleji, Yaban Hayat Destek Sergisi eserlerinden bir set alarak, Yaban Hayat Hastanesi’ne destek oldu 

TED Kuzey Kıbrıs Koleji müdürü Lisa Victoria Broomhead, çok sayıda yabani hayvan ve endemik bitki türünün yer aldığı eserlerin okulda sergilenmek için satın alındığını ve öğrencilerin endemik bitki türleri ve yaban hayvanlar konusunda farkındalığının artmasında bu eserlerin önemli rol alacağını söyledi. Broomhead,  yaban hayvanlarının sağlıklarına kavuşması için ülkemizdeki tek merkez olan Yaban Hayat Hastanesi'ne katkı sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. 

TED Kuzey Kıbrıs Koleji müdürü Lisa Victoria Broomhead, çok sayıda yabani hayvan ve endemik bitki türünün yer aldığı eserlerin okulda sergilenmek için satın alındığını ve öğrencilerin endemik bitki türleri ve yaban hayvanlar konusunda farkındalığının artmasında bu eserlerin önemli rol alacağını söyledi. Broomhead,  yaban hayvanlarının sağlıklarına kavuşması için ülkemizdeki tek merkez olan Yaban Hayat Hastanesi’ne katkı sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Broomhead, yaban hayatın korunmasının ve yaralı yaban hayvanlarının sağlığını geri kazanıp doğaya salınmasında önemli rol oynayan Taşkent Doğa Parkı direktörü Kemal Basat’a teşekkürlerini ileterek, TED Kuzey Kıbrıs Koleji öğrencilerinin yaban hayat ve endemik bitki türlerinin korunması için Taşkent Doğa Parkı ile birlikte ortak projeler ve çalışmalar yapmalarının önemine dikkat çekti. 

Taşkent Doğa Parkı direktörü Kemal Basat, TED Kuzey Kıbrıs Koleji müdürü Lisa Victoria Broomhead ve öğretmenlere Yaban Hayat Hastanesi’ne yaptıkları katkı için teşekkür etti. 

Yaban Hayat Destek Sergisi’nde 17 fotoğraf sanatçısının ikişer eser bağışlaması ile oluşturulmuş ve Vakıflar İdaresi sponsorluğunda sergilenmişti, toplam 34 fotoğraftan oluşturulan ve sınırlı sayıda çoğaltılan eserlerin satışından elde edilecek gelir Yaban Hayat Hastanesi’ne X-ray ve ameliyatlar için ihtiyaç duyulan gaz anestezisi cihazlarının alımı için kullanılacak. Her eserden 100 adet küçük (50x30cm), 20 adet de büyük (70x50cm) olmak üzere sınırlı sayıda çoğaltılmıştır. Online sipariş vererek eserlere sahip olmak isteyenler  https://yaban.net/product/category/24 adresinden eser satın alabilirler. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu