KıbrısManşet

“Tedbir alın! Denetim yapın! Kontrol edin!”

KTÖS ve KTOEÖS, hızla artan vaka sayısı ve halk arasında gittikçe yayılan kovid-19 salgını nedeniyle, ciddi önlemler alınana dek okulların kapatılmasını istiyor.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

KTÖS ve KTOEÖS, hızla artan vaka sayısı ve halk arasında gittikçe yayılan kovid-19 salgını nedeniyle, ciddi önlemler alınana dek okulların kapatılmasını istiyor.

Sesini hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na duyurmak isteyen KTÖS ve KTOEÖS, bugün saat 11:00’da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde toplanarak, eyleme başladı.

Eylemciler bakanlık önünde büyük bir pankart açarak, ülkemizde olan ve olmayanlardan oluşan bir liste sundu..

Bakanlık önünde açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, şunları aktardı:

“Hükümet edenler sokakta tedbir almadan okul açmaya çalıştılar. Bütün yük öğretmenlerin, ailelerin ve öğrencilerin sırtına yıkıldı. Sayın bakan bu konuda gerekli adımı atmadı. Bakanlar Kurulu da adım atmadı.”

“HÜKÜMET VAKALARI GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR!”

“Hafta sonu vakalar patladı. Hükümet, vakaları gizlemeye çalışıyor. Hekimlerden gelen bilgiler daha farklı. Okulların açılması yanlış bir karardır.

Meyhaneler, casinolar ve gece kulüpleri açıksa vakaların patlak vereceği belliydi. Karantinasız girişler yüzünden böyle oldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’ndan 3’e kadar cevap bekledik, bize dönmedi! Aileler haklı olarak, duyarlı davranıp, çocukları okula göndermiyor. Eğer böyle giderse okullar bir daha açılmayacak.

Hükümet edenler, “Panik yapmayın” diyor.. Hükümete çağrımızdır: Tedbir alın! Denetim yapın! Kontrol edin!”

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem de “Milli Eğitim ve Kültür Bakanı istifa etmelidir! Anahtarı teslim etmelidir!” dedi.

Öte yandan, Polat Paşa, Hasan Cafer ve benzeri gibi okullarda test yapılmadığı ifade edilirken, Gönyeli İlkokulu’na ise dün GIYNIK’ın yaptığı özel haber sonrası Sağlık Bakanlığı’ndan ekiplerin ilkokula giderek, tüm personele test yaptığı ve sonuçların ise henüz çıkmadığı bilgisi verildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu