KıbrısManşetToplum

“Tedirgin ve huzursuzuz”

Gaziveren köyünde yoğunlaşan ilgi nedeniyle, tarım arazilerinin de imara açılmasından endişe duyan köy halkı, hükümet edenlerden açıklama bekliyor

DEVRİM DEMİR

Gaziveren köyünde yoğunlaşan ilgi nedeniyle, tarım arazilerinin de imara açılmasından endişe duyan köy halkı, hükümet edenlerden açıklama bekliyor.

KÖY HALKI TEDİRGİN
Gaziveren köyü sakinleri, köylerinde sayıları giderek artan ve birer birer yükselen binalardan rahatsız. Köylerinin de betonlaşmasından korkan Gaziveren halkı, sahil şeridinde peş peşe yüksek katlı binaların yapımına başlandığını söyledi. Haritada gösterilen bölgenin tapu kayıtlarına yol olarak işlenmesinin daire tarafından uygun görülmesine rağmen, Başbakan Ünal Üstel’in bölgede ısrarla yol yapımına engel olduğunu ileri süren Gaziveren halkı, inşaat Sahiplerinin yanında devlet yetkililerinin de katılacağı bir toplantı talebinde bulundu.

AKARSULAR: YOL YAPIMI ŞART
‘GÜZELYURT’ Gazetesine konuşan Gaziveren köy muhtarı Zekiye Akarsular, köyün Türk köyü olduğuna değindi, her geçen gün büyüyerek gelişen bir köy olduğunu söyledi. Köyün gelişmesi ile nüfusun da arttığını kaydeden Akarsular, gelişmenin işletmelere ciddi katkı sağladığını ancak birçok sorunun da görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Özellikle sahile yakın bölgede inşaat halinde bulunan binaların bölgedeki dokunun bozulacağı endişesini de beraberinde getirdiğini kaydeden Akarsular, köyde trafik ve su sorunu olduğunu bu eksiklikler yaşanırken, inşaatların sürekli artmasının köy halkını tedirgin ve huzursuz ettiğini söyledi. Akarsular, yeni yapılan binalara ulaşımın sağlanması için altyapı düzenlemesinin şart olduğunu kaydetti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu