KıbrısManşetSiyasetToplum

Tehlike büyük

Atatürk ilke ve inkılaplarını şiar edinmiş hayatın her alanında bunu, içselleştirmiş ve topluma nüfuz etmiş  bir yapıyı, bu topraklara yabancı olan köhne bir anlayışa bırakmak el elbette mümkün değil

İddia edildiği gibi 18 yaş altı çocukların kaldığı yurtlar söz konusuysa Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  ile Eğitim Bakanlığı’nın izaha muhtaç bu duruma bir açıklık getirmesi gerekiyor. Ve fakat görünen o ki bu yapılanma bilinçli ve sistemli bir şekilde devlet desteği ile yapılıyor. Kıbrıs Türk Halkı laik bir halktır.

Sanırım bunun anlaşılmayan bir tarafı yok.

Dolayısıyla laik düzeni benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını şiar edinmiş hayatın her alanında bunu, içselleştirmiş ve topluma nüfuz etmiş  bir yapıyı, bu topraklara yabancı olan köhne bir anlayışa bırakmak el elbette mümkün değil. Ve fakat gerçeklerimizi de görmek ve gelen bu tehlikeyi fark etmek durumundayız.

Hitap ettikleri kitle hedefleri öncelikle çocuklar ve ailesinin mali durumu bozuk olan  gençler. Bunu bugüne kadar görmeyen, fark etmeyen varsa bu da onların saflığıdır. Ülkede tarikatlar fink atıyor, örgütleniyorlar, geniş kitlelere ulaşmaya çalışıyorlar.. özellikle son 20 yıldır bu anlamda çok ciddi faaliyetler yürütüyorlar. Yurtlar işletiyorlar, tarikat evleri kuruyorlar, iş alanlarında boy gösteriyorlar, devlet kadroları içinde taraftar buluyorlar ve maddiyata  dayalı desteklerle sempatizan kazanıyorlar.. Dolayısıyla din sömürüsü yaparak, insanların manevi zaaflarından istifade ederek kimi zaman camileri de kullanarak kendi inanç ve ideoloji saplantıları üzerinden ilerliyorlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu