GenelKıbrısManşetSpor

Tek başına tutkuyla güreşiyor ülkemizi tanıtıyor

Kara Harp Okulu öğrencisi olan milli güreşçilerimizden Ömer Özyıldırım’ın güreş tutkusu takdire şayan. Genç sporcu bugüne kadar güreş dalında kendi imkanlarıyla başarıdan başarıya koşarak özellikle ululararası arena da hem kendisini hem de ülkesini tanıtmaya devam ediyor.

ÖMER ÖZYILDIRIM UKRAYNA’DA İKİNCİ

Milli güreşçilerimizden Ömer Özyıldırım, bu kez de Ukrayna’da katıldığı Odessa Plaj Güreşi Şampiyonası’na ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Dünya Güreş Federasyonu lisansına sahip Ömer Özyıldırım, Dünya Güreş Federasyonu üyesi olan Ukrayna Plaj Güreşi Federasyonu’ndan aldığı özel davetle Ukrayna’nın Odessa kentinde 31 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen plaj güreşlerine katıldı. Yıldızlar, gençler, büyükler ve kadınlar olmak üzere 4 ayrı kategoride toplam 200 güreşçinin mücadele verdiği organizasyonda gençler kategorisinde 90 kg’da yarışan 19 yaşındaki genç güreşçimiz iki maça çıktı. Yarı finaldeki maçını 3-1 kazanarak finale çıkan sporcumuz finalde ise aynı skorla mağlup olunca birinciliği kaçırdı ve kürsünün ikinci basamağına çıktı.

TATIANA AKULENKO İLE TANIŞTI ÜLKEMİZE DAVET ETTİ

Ukrayna Plaj Güreşi Federasyonu’nun kadın başkan yardımcısı Tatiana Akulenko ile de tanışma fırsatı bulan sporcumuz, kendisine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu ve teşekkür ettiğini belirtirken Akulenko’yu ülkemize davet ettiğini açıkladı. Ömer, 2019 yılında Antalya’da Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası, İstanbul’da Fevzi Şeker Türk Dünyası Turnuvası, Rusya’da Uluslararası Beloglazov Turnuvası ve Christmas Moskova Turnuvası gibi önemli organizasyonlarda yer almıştı. Ankara Kara Harp Okulu öğrencisi olan güreşçimiz, Ukrayna’dan Ankara’ya dönüp askeri eğitimine devam edecek ve 18 Ağustos’ta da adaya gelecek.

MİTHAT TEKÇAM SPORCUYU KUTLADI

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, başarısından dolayı Ömer Özyıldırım’ı kutladı. Mithat Tekçam sosyal medyadan şöyle seslendi: “Kıbrıs Türkü Milli Güreşçimiz Ömer Özyıldırım, Ukrayna’nın Odessa şehrinde düzenlenen Odessa Plaj Güreşi Şampiyonası 90 kg Gençler Kategorisinde ikinci (2.) oldu. Tebrik eder, başarılarının artarak devamını dilerim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu