KıbrısManşet

Tek bir şirket aracılığı ile alıma engel

Solunum Cihazı alımında ortaya çıkan usulsüzlük ile ilgili harekete geçen hükümet, alımı iptal etti.

50 adet solunum cihazı alımı konusunda daha önceki ihalelere cihazları Kabul görmeyen tek bir şirket aracılığı ile alım yapmaya çalışan Maliye Bakanı’nın bu kararı da iptal edilmiş oldu.

Alım konusunda hükümet aldığı yeni kararla Kamu İhale Yasası’nın acil durumlar için emrettiği şekilde ve en az üç teklif almak suretiyle alımın yapılacağı ifade edildi.

Başbakan Ersin Tatar’ın talimatı ile alım şekli değişen solunum cihazları aynen sel felaketi sırasında Ciklos’taki ölümle sonuçlanan olay sonrasında bariyer alımında yapıldığı gibi, Merkezi İhale Komisyonu tarafından teklif almak ve pazarlık usulü ihale ile gerçekleşecek.

Bakan Amcaoğlu’nun açıklamasında işaret ettiği İhale Yasası’nda ‘Doğal afetlerde ve ölüm riski bulunan durumlarda Merkezi İhale Komisyonu en az 3 katılımcıyı davet etmek suretiyle ilan yapmaksızın pazarlık usulünde ihale yapar ve sonuçlandırıp kararını ilan eder’ ifadeleri yer alır.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun yakın bir akrabasına, daha önce ihalede kabul görmeyen bir marka ve model solunum cihazı alımı için anlaştığını yazmış ve bu konuda yanlıştan dönülmesini talep etmişti.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu