ManşetSporSürmanşet

Tek istedikleri futbol oynamak

Futbolcular Derneği, ülke futbolunun içinde bulunduğu kaos durumu ile ilgili dün Lefkoşa Atatürk Stadı'nda eylem gerçekleştirdi

Futbolcular Derneği, ülke futbolunun içinde bulunduğu kaos durumu ile ilgili dün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda eylem gerçekleştirdi. Çeşitli takımlarda forma giyen 70’e yakın futbolcu ve bazı teknik adamların da destek verdiği eylemde dernek adına yapılan açıklamayı Esin Sonay okudu.

Açıklamada, uzun zamandır sonuç bulunamayan ve büyük bir kitleye hitap eden futbolun hiçe sayıldığı ve futbolcuların değersizleştirildiği ifade edildi. Bu mağduriyete sebebiyet veren kurum, kuruluş ve bakanlıklar da şiddetle kınanırken, çok geç kalınmasına rağmen bir an önce çözüm bulunması istendi. Çözüm bulunamaması halinde ise eylemlerin şiddetinin artarak devam edeceği vurgulandı.

Futbolcular Derneği’nin açıklamasında dikkat çekilen hususlar şöyle;

  • “Aç, susuz kalan yabancı futbolcuların, maddi geliri sadece futboldan olan birçok futbolcunun ve en önemlisi okul parası karşılığı futbol oynayan gençlerin, ne kadar büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatmak isteriz.”

  • “Uzun zamandır hiçbir çözüm bulmadan, bir sonuca varamadan büyük bir kitleye hitap eden futbol sektörünü hiçe saymak, bizlerin ne kadar değersiz olduğunu göstermektedir.”

  • “Hiç kimse futbol yasak demiyor ancak bu kadar zamandır liglerin nasıl oynanabileceği ile ilgili net bir açıklama yapılmıyor.”

  • “Bu kadar zamandır yapılanlardan sonuç alınmıyor, geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı-Federasyon görüşmesinden de hiçbir sonuç çıkmadı. Bizleri oyalamaktan başka bir şey yapılmıyor.”

  • “Son dönemde yaşanan siyaset savaşlarının ortasında kalan ve bu savaşlara alet olan futbolumuz 3 aydır sadece kullanılmaktadır.

  • “Bugüne kadar tüm futbol paydaşları haksızlığa itilmiş ve birçok futbolcunun ciddi derecede mağdur kalmasına sebep olunmuştur. Buna sebebiyet verenleri tüm futbolseverler olarak şiddetle kınıyor, geç kalınmasına rağmen bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu