GenelKıbrısManşet

Tek kişiyle başlayan eylem büyüyor

Mustafa Gürkan isimli bir vatandaşın başlattığı tek kişilik eylem bugün çoğalarak devam etti.

Mustafa Gürkan isimli bir vatandaşın başlattığı tek kişilik eylem bugün çoğalarak devam etti.

Sosyal medyadan yaptığı çağrıyla yaşanan geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığına karşı artık ses çıkarmamız gerek diyen Gürkan, aldığı eylem kararı sonrası dün Hamitköy Çemberi’nde tek başına bir eylem başlattı. Bugün de aynı yerde yine eylemine yapmaya gitti ve yaklaşık 15 kişi hayat pahalılığına karşı seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Mustafa Gürkan,  “Bugün çok mutluyum dün tek başıma geldiğim sonrasında3-4 kişi olduğumuz bu eylem için haftalarca birilerini organize olmasını bekledim. Bir yere inmek lazımdı.  Artık öyle bir duruma geldim ki tek kişi bile olsa bir eylem yapılmalı dedim ve insan gibi yaşayabilmek için, çocuklarımız için, geleceğimiz için bu eylemi başlattım” diye konuştu.

Eyleme katılanlar ise şunları kaydetti,

“Geçim sıkıntısı çekiyoruz çocuklarımıza ne ekmek ne süt alacak paramız kalmadı. Devlet oturduğu koltuktan kalkıp halka yardımcı olsun. Eşimi 6 ay önce kanserden kaybettim iki çocuğumla çalışıyorum günde 200 TL ile dükkan kapatıyorum. Sattığımızı dükkâna geri koyamıyorum.  Devletten hiçbir yardım görmüyoruz. Partilerde oy verin diye telefon açıyorlar ben 6 ay önce eşimi kaybettim biri de gelip demedi sen tek başına üç çocukla ne yapıyorsun?”

“Tek başıma çalışıyorum, hiçbir şey alamıyoruz ikizlerim var ve tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz markete gidip tavuk, et, süt alamıyoruz.”

“Dul bir anne olarak çocuğuma bakmaya çalışıyorum ne tüp ne çocuğuma süt alamıyorum. Komşum var bebeğine bez alamıyor, kimse bana ne yapıyorsun? Ne yiyorsun diye sormuyorum. Benzinsizlikten de tüpsüzlükten de her şeyden bıktık.  5 TL’ye ekmek mi satılır ya? Ekmek alamayan insanlarımız var.”

“Oğlumla, geleceğimi aldım geldim. Geleceğim hakkında kaygılıyım. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Alım gücümüz düştü, gelecek kaygısı yaşıyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Biz buradayız, siyasi görüşümüz önemli değil biz halkız biz her şeyden önce insanımız, herkes çıkıp gelsin ve birlik olalım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu