ManşetSpor

Tekçam, Berkalp’i ziyaret etti

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, Kıbrıs Türk Sporunun mihenk taşlarından biri olan Dr. Ayten Berkalp’i ziyaret etti.

 

Tekçam, kitaplardan tanıdığı Dr. Ayten Berkalp ile yüz yüze tanışma fırsatı yakalamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken yaptığı açıklamada evsahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunup  Berkalp hakkında önemli detaylardan bahsetti.

Mithat tekçam’ın ziyaretle ilgili açıklaması şu şekilde;

“Kitaplardan kendisini tanıdığım Kıbrıs Türk Toplumunun önemli değeri Dr. Ayten Berkalp’i ziyaret ederek yüz yüze tanışma mutluluğunu yakaladım.

16 Ekim 1933 yılında Mağusa’da doğan Dr. Berkalp 88 yıllık yaşamını spor, okuma, mücadele ve yardım ile geçirmiş.

Çok genç yaşında Türkiye’de zirveye ulaşmış sarı-lacivert Fenerbahçe formasıyla nice başarılara imza atmış bir isim Dr. Ayten Berkalp. Sporun ardından Kıbrıs tarihine de adını yazdıranlar arasında yine Ayten Berkalp’i görürüz. O, yokluk ve sıkıntı dönemlerinin cankurtaranı olmuş ve Kıbrıs tarihine adını altın harflerle yazdırmış. Yeni kurulan KKTC devletinde de önemli görevlerde ve hizmetlerde bulunmuş.

Sağlık alanındaki birçok yasal çalışmaya imza atan Dr. Ayten Berkalp, sporculuğunun yanı sıra hekimlik de yapmıştır. Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile Spor Dairesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile spor camiasına hizmet vermiştir.

Ev sahipliği için Dr. Ayten Hanıma teşekkür eder, sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu