KıbrısManşet

“Teknecik Elektrik Santrali’nin zararlarını herkes bilmeli”

Esentepe Belediyesi, Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği ile Esentepe Avcılık Atıcılık Derneği işbirliğinde düzenlenen ve Teknecik Elektrik Santrali'nin yarattığı çevre sorununa dikkat çekilen “Nefes Alamıyorum” isimli etkinlik, dün akşam Esentepe’de köy meydanında gerçekleşti.

Biyolog Hasan Sarpten, Yer Bilimleri Mühendisi Oğuz Vadili ve Elektrik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu’nun konuşmacı olduğu etkinliğe bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Yapılan etkinlik kapsamında özellikle Teknecik Santrali’ne halen filtre takılmamasına, kalitesiz ve kontrol dışı yakıt kullanımına, doğalgaza geçiş süreci ve alternatiflerin yaratılmaması sonucu çevreye ve ekonomiye verdiği zararla birlikte özellikle son yıllarda kanser vakalarında keskin bir artış görüldüğüne dikkat çekildi.
Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği, “Teknecik Elektrik Santrali’nin zararlarını herkes bilmeli. Bu sorun sadece Esentepe bölgesinin değil ülkemizin problemidir. Doğaya çevreye, insana hassasiyetin üst düzeyde olması gerekiyor. Bu konuda ciddi adımlar atarak sesimizi duyuracağız.” açıklaması ile konunun önemine vurgu yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu