EğitimKıbrısManşet

Teksen Köroğlu: LAÜ, küresel üniversite olma misyonu içerisinde yoluna devam edecek

Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki Mütevelli Heyeti devir teslimi gerçekleştirildi. Hükümetin mütevelli heyetine yeni atamalar yapması ile birlikte LAÜ tarihinde ilk kez devir teslim töreni yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki Mütevelli Heyeti devir teslimi gerçekleştirildi. Hükümetin mütevelli heyetine yeni atamalar yapması ile birlikte LAÜ tarihinde ilk kez devir teslim töreni yapıldı.

LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na Enver Öztürk getirildi. Mütevelli Heyetinden ayrılan eski Başkan Teksen Köroğlu ise yazılı bir açıklama yaptı:

Teksen Köroğlu’nun yaptığı açıklama aynen şöyle:

“Ülkemizin önde gelen Üniversitelerinden Lefke Avrupa Üniversitesi çağdaş bir kaliteli eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri yanında Lefke ilçesinin gelişmesinde, ekonomik ve sosyal kalkınmasında  en önemli taşıyıcı etkenlerin başında olan  bir Üniversitedir.

Gerek ülkemizi gerekse dünyayı sarsan ve bizlerin de yaşadığı Covid-19 Pandemi süreci gölgesinde çok yorucu bilinmezlikler ve belirsizliklerle dolu iyisi ve kötüsü ile ikinci yılımızı birlikte geçirirken LAÜ ve diğer Üniversitelerimizin Ülkemizde ve bölgemizde ekonomik, sosyal, kültürel etkilerinin ne kadar çok önemli olduğunu hep birlikte yaşayarak gördük görüyoruz. Halkımız ve bölge esnafı, yerel dinamikler Lefke Avrupa Üniversitesi’nin  ve öğrencinin  ne kadar önemli bir “olmaz ise olmazlardan” olduğunu ve bunun önemini aşikar şekilde görmüştür.

LAÜ bir Devlet Vakıf  Üniversitesi olarak   kuruluş vizyonuna uygun bölgeye toplum yararına olan katkısını daha da artırmak Lefke’yi öğrenci dostu şirin bir ÜNÜVERSİTE KENTİ yapma yolunda şimdiye kadar  olduğu gibi bundan sonrada yanımızda duracağından emin olduğumuz  tek ülke Türkiye Cumhuriyeti ve Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) ile  işbirliği ,ortak akılla alınan kararlar, dayanışma, karşılıklı güvene saygıya sevgiye dayalı bir ilişki içinde ve bunu daha da artırarak Lefkemizin bahtsız kaderini değiştirip Lefkenin güzelliğine yakışan ,toplumsal refahın yükseldiği, ekonomik sosyal ve çevresel sorunlarının, alt yapısının  iyileştiği bir üniversite ilçesi yaratabilmek için Lefke Avrupa Üniversitesi Ailesi olarak bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edecek ve göreve kim gelirse gelsin bunun hep birlikte bir bayrak yarışı içinde başarılması için Partimiz Halkın Partisi ve bizler yapılanların takipçisi, doğru karar ve uygulamaların  destekçisi yanlışların karşısında hep birlikte göğsümüzde taşıdığımız LAÜ rozeti ile duracağız durmalıyız.

Lefke Avrupa Üniversitesi 22 Mayıs 2019’ da kurulan UBP- HP koalisyon Hükümetinde idari ve koordinasyon yönünde Halkın Partisine verilen Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlandıktan sonra Başkanımız Prof. Kudret Özarsay’ın teşvik ve ilgisi, LAÜ de birlikte görev aldığımız HP’li ,UBP’li Mütevelli Heyetindeki arkadaşlarımızla ve görevini üstün başarı ile sürdüren Rektörümüz Prof. Mehmet Ali Yükselen’le beraber  üniversitenin her bakımdan en iyiye gitmesi için tam bir uyum içinde LAÜ  çıkarlarına olacak çok başarılı işlere imza attık.

Lefke Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak ben ve mütevelli heyetimiz  toplumla işbirliği ve dayanışma halinde üniversitenin ve özelde bölge yararı ve genelde ülkemizin amaçları için çalışmayı hedefleyerek yola çıkmış ,üniversitenin ihtiyaç ve talepleri ile

toplumun ihtiyaç ve taleplerini uzlaştırma ve dengeyi sağlama görevini bugüne kadar ki görev sürecinde bunu en üst düzeyde başarmaya çalışmış ve yapmıştır da..

Lefke Avrupa Üniversitenin vizyon ve misyonuna uygun HP Mütevelli Heyeti Başkanlığımızdaki bir yönetimin çalışması ile Üniversitenin kurumsal kimliği ,öğretim üyelerinin akademik özgürlüklerinin korunduğu, kurumsal bağımsızlık ,üniversite içinde eşitlikçi bir dayanışma ortamının sürdürüldüğü ve üniversitenin değişen politik koşullardan etkilenmesinin önüne geçildiği bir ortam yaratılmasının sağlanmasında UBP -HP Hükümetinde atanmış üyelerimizle Mütevelli Heyetimiz çalışmalarında  çok güzel bir örnek oluşturmuştur. Bunu gurur ve onurla söyleyebilirim. Mütevelli heyetimiz göreve gelir gelmez üniversitenin insan kaynakları ve istihdam politikalarına ilişkin önemli sorumluluklarının bilincinde hareket ederek Hükümetlerin yıllardır  istihdam yükleyerek zorladığı  30 yıllık Üniversitenin insan kaynakları yönetiminde devrim niteliğinde sayılabilecek yönetmenliklerin çıkarılıp uygulanmasını sağlamıştır.

Üniversiteye yapılan siyasi istihdamların önüne geçebilmek , Üniversitemizin en temel özelliğimiz olan seçkin ve güçlü akademik kadrolarımızda ki öğretim üyelerimize daha güvenli bir geleceğin önünü açmak bağlamında herkese fırsat eşitliği yaratmak amacıyla” Akademik Personel Yönetmenliği “hazırlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Buna paralel olarak İdari personelle ilgili hiç bir istihdam dönemimizde yapılmamıştır. Adeletli ,liyakate uygun ,sürdürülebilir  bir istihdam politikasının oluşturulup devamlılığını sağlamak için -Yönetsel Hizmetler Personelinin  Performans Değerlendirme ve sicil ,-Yönetsel Hizmetler Personelinin Kadro Atama Terfi ve Ödüllendirmelerini kapsayan yönetmenliklerini de çıkararak yürürlüğe girmesini sağlamıştır.

Görev süremizde yaptıklarımızın önemi ve değeri bugün yeterince fark edilmese bile önümüzdeki zamanlarda ki pozitif yansımaları hepimiz için  gurur ve mutluluk kaynağımız olacaktır.

Dünyayı saran Pendemi ve Ekonomik sorunlarla savaştığımız bu dönemde LAÜ kendi öz kaynaklarıyla 2 milyon Türk Lirası üzerinde bir yatırım yaparak bünyesine yeni bir fakülte daha kazandırmıştır. Ayrıca bu Covid-19 salgını döneminde üniversitenin boşalan bölümleri kapatılarak gereksiz harcamaların da önüne geçilmiştir.

Dünyanın ve Ülkemizin geçirmekte  olduğumuz bu çok yönlü yıkıcı dönem de  bile ülkemizde artan üniversite sayısına rağmen ülke genelinde KKTC Üniversitelerine yerleşen toplam öğrenci sayısının LAÜ  yerleşen öğrencilerin oranı artarak %21.48 ulaşmıştır. Eğitim kalitesinin uluslararası bağımsız kuruluşlarca tescillenmiş olan üniversitemize 2020-2021 öğretim yılında LAÜ’ye gelen LAÜ’yü tercih eden öğrenci sayısının geçen yıla oranla 234 kişi artarak yeni  öğrenci sayısının geçtiğimiz yılki 1621 den  1855  çıkararak başarı grafiğini daha da yukarılara çıkarmıştır.

Üniversiteye Mevcut olan çok sayıda uluslararası akreditasyona 2019-2020 Akademik Yılı’nda  Yeni ve önemli EPDAD gibi Akreditasyonlar eklenerek  ayrıca Magna Charta gibi Üyelikler kazandırılmıştır.

Magna Charta: Üniversitemiz, dünya genelinde 88 farklı ülkeden toplam 904 üniversitenin imzaladığı uluslararası üyelik belgesi  almış olup ,söz konusu belge üniversitelerin iyi idare edilmesi ve kendini anlaması için bir rehber olarak akademik özgürlük ve kurumsal özerklik ilkelerini içermektedir.

Bu olağanüstü zor süreçte bile seferber ettiğimiz tüm imkanlarımızla öğrencilerimize en iyi çevrimiçi eğitim ortamını sunmayı başaran bir kurum olmamız  Üniversitemizin istikrarlı başarı grafiğindeki yükselişini sağlayarak  bizleri sevindiren ve geleceğe olan umutlarımızı artıran nedenlerimizden olmuştur.

Lefke Avrupa Üniversite’sinin yükselen bu üstün başarı grafiklerinde ki  gerçek kahramanları , büyük bir fedakarlık ve gayret içinde çalışan ,Ülkemize ve Dünyaya çok başarılı  mezunlar kazandıran Akademik kadromuzun da değeri ve önemi böylece bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Şahsım ve Mütevelli Heyetimiz üyeleri adına Rektör Hocamız ve Akademik kadromuzdaki hocalarımıza huzurlarınızda çok büyük bir teşekkürü iletmek isterim.

Mütevelli Heyetimiz LAÜ’deki görev süremizde Üniversitemizin mali yapısını artırmak yanında    kurumda harcama-gelir dengesini en iyi şekilde kurarak üniversitenin  mali yapılandırmasının güçlenmesini sağlayacak çalışmalar yapmıştır.

LAÜ olarak kurumlarımız ,Esnaf ve Bölge halkımızla rekabet halinde değil anlayış, dayanışma ve işbirliği içinde LAÜ ve Lefke ilçesinin kalkınması amacı içinde olan paydaşlar olarak hareket etmiştir.

Bölge halkı ve esnafımızla göreve gelir gelmez başlatmış olduğumuz toplu toplantı ve görüşmelerimizi Dünyamızı ve Ülkemizi etkileyen PANDEMİ sebebi yüzünden elimizde olmayan Koruyucu  Halk Sağlığı tedbirleri nedeni ile yeterince ve istediğimiz düzeyde gerçekleştirememiş olmamıza rağmen Bölgemizde toplumsal yarar kapsamında Bölge Kulüplerimiz, Cengiz Topel Hastanemiz ,Okullarımız, dernek, birlik ve kurumlarımıza, öğrencilerimize maddi ve manevi yardımlarımızı sürdürmekten geri durmayarak Sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirirken önümüzdeki dönemlerin ve yılların stratejik gelişim planlarını  gerekli hazırlık ve temaslarını sürdürerek hazırlamıştır.

Başkanlığını yaptığımız dönemimizde ve görevde bulunduğumuz süre içinde çoğunluğu Hükümet tarafından atanmış olunmasına rağmen   LAÜ Mütevelli Heyetimiz Kurumun Amaç ve Politikalarının Oluşturulması, Üniversitenin sunduğu hizmetlerin düzenli bir şekilde, açıklık ve şeffaflık ilkesine göre  gerçekleştirilmesi görevlerini siyasi etkilerden uzak ve politik baskılardan  koruyarak etkin bir sorumluluk anlayışında başta Rektörümüz  ,Öğretim üyelerimiz Öğrencilerimiz ve idari kadronun ortak özverileri  ile uyumlu bir çalışma ,anlayış içinde  hep birlikte sürdürmüş ve yönetmiştir.

Lefke Avrupa Üniversitesinin varlığını ilelebet sürdürme aklın ve bilimin ışığında çağdaş, kaliteli eğitim yoluyla mezunlarına  kaliteli meslek, iş ve meslek ahlakı, iyi bir gelecek ,üreticilik ve araştırıcılık ruhu, sorgulayan ,yeniliklere uyma ve kendini yenileme alışkanlığı gibi özellikler kazandıran bir Küresel üniversite olma misyonu içinde görevini yerine getirmekte  olmanın huzur ve mutluluğu içindeyiz.

Bunlara katkı koyan ,emeklerini esirgemeyen görünen ve görünmeyen her bireye teker teker teşekkür eder sağlık mutluluk, hoşgörü  ve başarılarla dolu olmasını temenni ettiğim bu yeni eğitim döneminde  atanan ve görevi devrettiğimiz  Yeni Mütevelli Heyetine çalışmalarında  başarılar dilerim….

Bilimsel gelişmelerin ve verimliliğinin ışığında bu zor günlerin de geçeceğine Dünyamızın ve Ülkemizin pandemi krizini 2021 yılında geride bırakıp güzel zamanların, birbirimizle kucaklaşacağımız günlerimizin  geleceğine  gönülden inanıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu