KıbrısManşet

Tel: Halkı “Eşek” yerine koymaya çalışıyorlar

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında  çevre konusunda hükümetler eliyle yapılan talana dikkat çekti.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, ülkeyi yönetenlerin çevre duyarlılığı göstermemeleri bir yana, anayasa ve yasalarda yer almasına karşın orman arazilerinin talanına onay verdiklerini, ihalesiz ve insan sağlığına zararlı olduğu belli olan akaryakıtı ülkeye soktuklarını belirterek, “Siyasi erk gözümüzün içine baka baka insanımızı “Eşek” yerine koymaya çalışıyor” dedi.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında  çevre konusunda hükümetler eliyle yapılan talana dikkat çekti.

Tel, örgüt olarak çevre konularında bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetlere 23 dava açtıklarını kaydetti.

Feriha Tel, geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla Girne eteklerindeki ormanlık arazi içinde yapımı durdurulan inşaat sonrasında bakanlar kurulu kararıyla söz konusu alanın eski şekline dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Benzeri bir gaspın da Bafra bölgesinde yaşandığını anlatan Tel, olayı mahkemeye taşımalarına karşın ormanlık alanın tahsis edildiği işletmecinin beton döküp gerekli tesisi inşa ettiğini kaydetti.

Konuyla ilgili hukuksal mücadelenin süreceğine işaret eden Tel, “Ne ilginçtir ki bu ve benzeri ormanlık alanlarla ilgili araştırmalarımız sürerken ilgili bakanlık ve dairenin bilgisinde olmayan 8 alan daha tespit edip kendilerine bildirdik.

Yani devletin yapması gerekeni sivil toplum örgütleri yapıyor” şeklinde konuştu.

Feriha Tel, açıklamalarında KIB-TEK’e ihalesiz alınan akaryakıt konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Tel, bu konunun da başından beri takipçisi olduklarını ve ülkeye sokulan akaryakıtın bağımsız laboratuvarlarca incelenmesi için örnek talep ettiklerini anımsatarak, “Aldığımız cevap siz kimsiniz ki size numune verelim oldu” dedi.

Göz göre göre halkın ve KIB-TEK çalışanlarının sağlıklarıyla oynanmakta olduğuna vurgu yapan Tel, “Her şey olup bittikten sonra bize gelin size numune verelim dendi, bu düpedüz halk sağlığıyla dalga geçmektir” şeklinde konuştu.

Programın sonunda geçen hafta Suriye’deki bir tesisten sızıp ülkemiz açıklarına kadar ulaşan akaryakıt atığı konusunda izlenen politikaları da eleştiren Feriha Tel, “İlgili bakan bu konuda umarız bizi teğet geçer şeklinde gayrı ciddi bir açıklamada bulunurken, diğer yetkililer ise oturup sadece Türkiye’nin bir şeyler yapmasını beklediler, oysa sorun sadece biz ve Türkiye’nin değil bölge ülkeleri hatta insanlığın bir sorunuydu ancak olayı bir kez daha “Egemenliğe” bağlayarak bu işbirliklerinde kaçındılar” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu