KıbrısManşet

Tele Sağlık Hizmeti yürürlüğe girdi!

Gürkut, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak KTTB - Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde Tele Sağlık Hizmeti'nin yürürlüğe girdiğini açıkladı. 

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

KTTB Başkanı Özlem Gürkut, sosyal medya hesabından bir duyuru yaparak, Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak KTTB – Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde Tele Sağlık Hizmeti’nin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Gürkut’un açıklaması şöyle:

“SAĞLIK BAKANLIĞI ile koordineli olarak KTTB – KUZEY KIBRIS TURKCELL İşbirliğinde geliştirilen TELE SAĞLIK HİZMETİ yürürlüğe girdi:
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi sürecinde en önemli önceliğimiz, hastalarımızın sağlığı ve güvenliği olmalıdır. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) olarak bilimsel rehberler doğrultusunda çalışmalar yapmaya, halkımızı bilinçlendirmeye ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam etmekteyiz.
Pandemi ile mücadele ve hastalıktan korunma tedbirleri çerçevesinde özellikle kronik tıbbi sorunları bulunan hastalarımızın kalabalık ortamlara girmemesini tavsiye ediyoruz. Ancak hastalarımızın sağlıklarının bozulmaması amacı ile gerekli sağlık kontrollerini yaptırmalarının önemini de biliyoruz.
Ayrıca hastane ortamlarına girip hasta olma riskinden korktukları için bazı hastalarımızın takiplerini aksatarak sağlıklarının bozulma tehditi altına girebileceğinin de farkındayız. Tüm bu nedenlerle, DSÖ tarafından da önerilen ve tüm çağdaş dünyada benzerleri hizmete giren, uzaktan görüntülü sağlık hizmeti, KTTB’nin Sağlık Bakanlığı ile istişare halinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda ülkemizde de geliştirilmiştir.
TELE SAĞLIK HİZMETİ adı verilen projede emeği geçen meslektaşlarımıza, Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetici ve çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı yetkililerine çok teşekkür ederiz. Ayrıca projeye inanarak hizmete dahil olan hastanelerimizin yöneticilerine, hekimlerine de hem KTTB adına hem de Tele Sağlık hizmetinden yararlanacak hastalarımız adına teşekkür ederiz.
Hastaneye gidemediğiniz durumlarda, sizin ve ailenizin sağlık problemleri, kronik hastalıklarınızın takibi ve desteğe ihtiyaç duyduğunuz her türlü sağlık sorunu için hizmete giren branşlardaki doktorlar ile canlı ve görüntülü görüşme imkanı sağlayan bir online sağlık hizmeti uygulaması olan Tele Sağlık hizmetinin bu zor zamanları en az zararla atlatmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu