GenelKıbrısManşetSiyaset

Tepki yağmuru

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin çağrısıyla bir araya gelen sendikalar, sivil toplum örgütleri ve ekonomik örgütlerin aldıkları karar doğrultusunda EL-SEN’in Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı sürdürdüğü grev ve eylemlilik sürecini sonlandırması tepkiye neden oldu

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin çağrısıyla bir araya gelen sendikalar, sivil toplum örgütleri ve ekonomik örgütlerin aldıkları karar doğrultusunda EL-SEN’in Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı sürdürdüğü grev ve eylemlilik sürecini sonlandırması tepkiye neden oldu

ÖZERSAY: GELİNEN BU NOKTADAN CTP MEMNUN MU?

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, CTP’nin düzenlediği toplantı sonucu El-Sen’in eylemini askıya almasına tepki gösterdi; “Ortak akıl diye yola çıkıp akıl tutulmasına sebep olanlar bunu biz yaptık der mi sizce?” diye sordu. Enerji konusunda imzalanan mutabakat metnine işaret eden Özersay, “CTP’nin bu metnin altında imzası yok, bu metnin oluşumunda katkısı nedir açıklar mı? Sonuçta ortaya çıkan açıklamayı destekliyor mu mesela? Bazı partilileri ‘bunu biz istemedik’ diye yazıyor sosyal medyada, o nedenle soruyorum. Ya da gelinen bu noktadan CTP memnun mu mesela” diye sordu.

“HÜKÜMETE ALTIN TEPSİDE SUNDUNUZ”

“Basına okunan açıklamada gece geç saatte bir değişiklik daha olduğu ve istenenler yapılmazsa ‘karşı duruş sergileyeceğiz’ (genel grev bile değil) ifadesinin çıkarılıp ‘ortak hareket edeceğiz’ ifadesi konulduğu söyleniyor, bunu kim istedi açıklanır mı mesela” diye soran Özersay, gayrimeşru hükümete en çok sıkıştığı anda can simidini kim attı? Hiçbir adım atmadan ve hiçbir söz de vermek zorunda kalmadan ve üstelik de Pazartesi ihalesiz peşkeş çekiminin kapısını aralayacak yasayı geçirme imkanını bu şartlarda bu gayrimeşru hükümete altın tepside kim sundu?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ATLI: NE KAZANDIK Kİ GREV SONA ERDİRİLDİ?

“CTP’nin TDP’yi ve diğer Meclis dışı parti ve örgütleri bu toplantıya neden davet etmediği gün gibi ortadadır” diyen TDP Genel Başkanı Mine Atlı, “CTP’nin “ortak akıl” adıyla, El-Sen ve sadece birkaç sendika ile ekonomik örgütü davet ettiği toplantısında, El-Sen’e “Grevi geri çek” önerisi yaptığını söyleyerek, böyle bir teslimiyetçi zihniyetin asla kabul edilemeyeceği, mücadele zamanı olduğunu vurguladı. Atlı, “Böyle bir önerinin CTP tarafından yapılması daha da acıdır. Mücadeleyi büyütmek yerine söndürmek; toplumsal yok oluşumuza sebep olacaktır” dedi.

KORKMAZHAN: CTP YANLIŞTAN GERİ DÖNMELİDİR

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişiklik ile “Kıb-Tek’in yok oluşa terk edilmek, AKSA’nın ise tekel haline getirilmek” istendiğini savundu ve “Bunu engellemek için genel grev ve Meclis boykotu ile en geniş toplumsal muhalefeti harekete geçirmek tek çıkış yoludur” dedi. Hükümetin ve AKSA’nın tüm çabalarına karşın, EL-SEN’in başlattığı mücadelenin sonuç alma noktasına geldiği bir noktada büyütmek yerine mücadelenin berhava edildiğini kaydeden Korkmazhan, “CTP liderliğinin mücadelenin en kritik noktasında, ‘Ortak Akıl’ ile oluşturulduğunu söylediği kamuoyuyla paylaşılan 4 maddelik metin, hiçbir şey hedeflemeyen, boş bir metindir” dedi.

RAHVANCIOĞLU: CTP’NİN TEK HEDEFİ HÜKÜMET OLMAK

“Günlerdir elindeki kısıtlı imkanlarla direnmeye çalışan El-Sen, CTP‘nin çağrısıyla şekillenen “ortak akıl” çerçevesinde hareket edeceğini duyurdu” diyen Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, “Özel sektör emekçisini savunurmuş gibi, özelleştirmeye karşıymış gibi, belediyeler yasasına direnirmiş gibi… Tüm bu “mış gibiler“, kulakları sağır eden bir gürültü, bağırış çağırış ve toz duman arasına gizlenmektedir. Oysa sabırlı bir akılla, her bir gündemin altını kazıdığınızda, rejime uygun, ılımlı ve uzlaşmacı bir siyaset bulursunuz. Böyle bir partiden direniş beklemek, ölü gözünden yaş beklemektir. CTP’nin tek bir hedefi vardır: Hükümet olmak” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu