KıbrısManşet

Tercih tarihleri 6 – 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

KKTC MEKB Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, YKS'de ilk 10'a giren öğrencilere duyuru yaptı. 

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

KKTC MEKB Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi, sosyal medya üzerinde paylaşım yaparak, YKS’de ilk 10’a giren öğrencilere duyuruda bulundu.
T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına giriş amacıyla gerçekleştirilen merkezi sınava katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti liselerinden mezun öğrenciler arasındaki değerlendirmede puan türünde ilk ona giren öğrencilerin üniversite tercihlerinin 6 Ağustos- 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bilgisi verildi.
Paylaşılan duyuru şu şekildedir:
“YKS’de Puan Türüne Göre İlk 10’a Giren Öğrenciler Hakkında,
T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına giriş amacıyla gerçekleştirilen merkezi sınava katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti liselerinden mezun öğrenciler arasındaki değerlendirmede puan türünde ilk ona giren öğrenciler belirlenmiştir.
2020-2021 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak olan yerleştirmede KKTC kontenjanları için kılavuzda KKTC Uyruklu olarak gösterilen bölümlerin kodları ile tercihlerini yapacaklardır.
Üniversite tercih tarihleri 6 Ağustos- 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu