GenelKıbrısManşet

Thalassaemia Derneği’nden çağrı

Thalassaemia Derneği engelli istihdamlarının yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Thalassaemia Derneği engelli istihdamlarının yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

Thalassaemia Derneği başta olmak üzere bir çok dernek gibi bizde 16 yıldır yapılmayan engelli istihdamının ne olacağı endişesi içindeyiz. . 64/1993 sayılı ENGELLİLERİ KORUMA, REHABİLİTE VE İSTİHDAM YASASI ‘na rağmen 2006 yılından beridir yapılmayan istihdamlar için dönemin 10 Çalışma Bakanına ziyarette bulunduk .

Ülkede engelsiz birey kadar engelli bireylerinde disiplinli mesai saatlerini dolduracak kadar kaliteli çalışacak kapasitedeyiz. kanaatindeyiz. Engelli istihdamları bizi toplumdan ayrıştırdığınız işe yaramaz gibi göründüğümüz kanaatine varmamıza sebeptir, oysaki bizler sizin sağlıklı birey olduğu için istihdam yaptığınız kişilerden tek farkımız bize vereceğiniz bu şansı daha iyi değerlendireceğimizdir.

Ülkemizde son zamanlarda birçok istihdamın yapıldığını işe alımların olduğu gözden kaçmamakta. Bilmeniz gereken nokta biz tedavisi masraflı olan ve Devletin verdiği sosyal yardımla aile geçindiren eczaneden aldığı ilaçları ödeyen kişileriz. Takdir edersiniz ki verilen bu masala sadece ilaçlarımızı ödüyoruz.

Defalarca Devletin her merciinden randevu istedik ama kimse bize cevap vermedi , ama bu cevap verilse de ne olacağını hepimiz biliyoruz İSTİHDAM YOK….

Olmayan tek şey bu ülkede ENGELLİ İSTİHTAMI VE ENGELLERİN KALDIRILMAMASI….

Diğer Haberler

Başa dön tuşu