DünyaManşet

The Guardian: G7 öncesi Brexit açmazı

Dünya liderleri, bugünden itibaren 3 gün boyunca İngiltere'nin güneybatısındaki Cornwall'daki G7 zirvesinde yüz yüze toplantılar gerçekleştirecek.

Dünya liderleri, bugünden itibaren 3 gün boyunca İngiltere’nin güneybatısındaki Cornwall’daki G7 zirvesinde yüz yüze toplantılar gerçekleştirecek.
 
Zirveye katılacak liderler arasında ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bulunuyor.

THE GUARDİAN | G7 ÖNCESİ BREXİT AÇMAZI..

Brexit sonrası Britanya ve Avrupa Kuzey İrlanda üzerine açmaz devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün yaptığı açıklamada Kuzey İrlanda protokolü üzerine müzakere edilebilecek hiçbir şey olmadığını söyledi. Protokole göre, Brexit’e rağmen Kuzey İrlanda, AB’nin gümrük birliği kurallarına tabi olmaya devam ediyor.

THE INDEPENDENT | “TİCARET KRİZİNDE MÜZAKERE YOK” MESAJI…

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brexit sonrası yaşanan Kuzey İrlanda ticaret kriziyle ilgili Britanya Başbakanı Boris Johnson’a çağrıda bulunarak “müzakere edilecek bir şey yok” dedi. Macron, Johnson’ı Kuzey İrlanda’da Brexit ticaret anlaşmasını uygulamamakla suçladı.

THE WASHİNGTON POST | RUSYA, İRAN’I UZAYDA BİR GÖZ İLE SİLAHLANDIRMAYA HAZIRLANIYOR…

The Washington Post’un aktardığına göre Rusya, İran’a ileri teknoloji bir uydu sistemi sağlamayı planlıyor. Gazeteye verilen bilgilere göre uydu sayesinde Tahran, Orta Doğu ve ötesindeki potansiyel askeri hedefleri daha önce hiç elinde olmayan bir kapsamda takip edebilecek.

LE FİGARO | JOE BİDEN, AVRUPA’YI ÇİN’E ÖRGÜTLEMEK İSTİYOR

G7 Zirvesi ve NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden, demokrasileri, Çin’den gelen artan tehditler üzerine birlikte durmaya çağırmayı planlıyor. ABD Başkanı Biden, G7 Zirvesi için Britanya’ya ulaştığında yaptığı ilk konuşmada “ABD geri döndü” mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu