KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Tik tak… Zaman daralıyor

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, Cumartesi gününe kadar hükümeti kurmak zorunda. YDP ve DP ile azınlık hükümetinde uzlaşamayan UBP, yine rotayı çevirerek HP ile flörte başladı

GIYNIK MANŞET

SİYASİ KULİSLERDE DOLAŞAN İDDİALAR: UBP İÇİŞLERİ’Nİ İSTİYOR, HP İÇİŞLERİ’NE KARŞILIK EĞİTİM’İ İSTİYOR. ÇALIŞMA VE ULAŞTIRMA BAKANLIKLARI EL DEĞİŞTİREBİLİR. KABİNEDE JALE ROGERS’IN OLMASI BEKLENİYOR. AYŞEGÜL BAYBARS KABİNEDE YOK GİBİ

PAZARLIK GÜNÜ…

Ülke siyasetinde dün yine hareketli saatler yaşandı. Ersan Saner’in icraat hükümeti hayali gerçek olamayınca, HP’yi erken seçim hükümeti için ikna çabaları devreye girdi.

Halkın Partisi kararlı duruşundan geri adım attı. Dün, Ersan Saner ile gayri resmi toplantıda bir araya gelen HP Genel Başkanı Yenal Senin, Saner’in önerilerini parti MYK’sına götürdü. Hükümet kurma çalışmaları kapsamında masaya oturan ve büyük ölçüde anlaşmaya vardıkları öne sürülen UBP ve HP’li yetkililer arasında, gece boyunca bakanlık pazarlıklarını sürdürdü. İki parti arasında telefon trafiği de gece boyunca devam etti.

UBP ISRARLI…

Siyasi kulislerde dolaşan iddialara göre, UBP ile HP 7’ye 3 şeklinde kabine dağılımında uzlaşı sağladı. Kurulacak olan hükümette Kudret Özersay, Ayşegül Baybars ve Faiz Sucuoğlu’nun yer almamasına neredeyse kesin gözle bakılıyor. Ulusal Birlik Partisi’nin İçişleri Bakanlığı ısrarının devam ettiği de öğrenildi.

HP Parti Meclisi’nin kazan kaldırdığı iddia edildi. UBP ile hükümet kurmaya büyük bir çoğunlukla ‘Hayır’ diyen parti meclisi üyeleri, tavırlarında ısrarcı ve gece saatlerinde yaşanan pürüzün, HP parti meclisinin tutumundan kaynaklandığı da öne sürüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu