DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Times: Cumhurbaşkanı Tatar eşit egemenlik temelinde iki devletli çözüm istiyor

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, İngiliz Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın Ada’ya yaptığı ziyaret öncesi Kıbrıs konusundaki güncel durumu aktardı

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, İngiliz Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın Ada’ya yaptığı ziyaret öncesi Kıbrıs konusundaki güncel durumu aktardı.

KKTC bayrağının da yer aldığı bir fotoğraf da kullanan Times, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Özel Temsilcisi Ergün Olgun ile yaptığı röportaja da geniş bir yer verdi.

Ergün Olgun röportajda, “Üye dayanışması prensibini savunan Avrupa Birliği Kıbrıs konusunda taraflı davranmıştır. Bizler AB’den ayrılmış olan bir İngiltere’nin daha bağımsız hareket edeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Kıbrıs sorununun çözümünün hiç olmadığı kadar gerekli olduğu hissinin tüm tarafla arasında hâkim olduğunu söyleyen Olgun, artık yarım asırdır devam eden sorunun çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.

Olgun, “Sanırım uluslararası aktörler, petrol şirketleri, AB ve NATO, hepsi de bu sorunun üzerine gidilmesi gerektiğini görüyorlar. Bu da ortaya Kıbrıs’ta sürdürülebilir bir çözümün hangi zemin üzerinde kurulabileceği sorusunu gündeme getiriyor” şeklinde konuştu.

Gazete, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşit egemenlik temelinde iki devletli çözüm istediğini de okuyucularıyla paylaştı.

Ancak gazete, adadaki değişen gerçekler ışığında, İngiltere’nin daha pragmatik bir tutum sergilemesi zorunda bırakabileceğini de belirtti.

Gazete ayrıca taraflar arasında en ciddi gerginlik kaynağının doğal gaz konusu ve bunun nasıl çözüleceği olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Özel Temsilcisi Ergün Olgun konuya ilişkin, “Taraflar arasındaki ilişki, eşit uluslararası statüye sahip iki devlet temelinde kurulmalı. Bizler bu iki devletin iş birliği yapabileceği bir çözüm bulmalıyız. Bunu yaparken de gelecekte yeni sorunlar doğurmayacak bir yol bulmamız gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu