DünyaGenelManşet

Tinder artık zengini zenginle eşleştirecek

Zengin olduğunu yeterince belli edemediğini düşünenler için...

Zengin olduğunu yeterince belli edemediğini düşünenler için…

Tinder, varlıklı kişileri sağa kaydırmak isteyen yeterince zengin (ya da zengin gibi görünen) kişilere yönelik ultra pahalı bir abonelik teklifi üzerinde çalışıyor. Eğer şirket bu fikri hayata geçirirse, uygulamaya 500 dolar ödeyen kullanıcılar yalnızca kendileri gibi ekstra ücret ödeyebilen kullanıcıları görebilecek.

Fast Company’nin pazartesi günü yayınladığı ve Tinder Ürün Müdürü Mark Van Ryswyk’e dayandırdığı bir haber, şirketin ‘’Tinder Vault’’ adı verilen 500 dolarlık bir aboneliği test ettiğini doğruluyor. Böyle bir abonelik, şirketin ödeme yapmaya istekli olan bir grup insanın dikkatini çekmesini sağlayacak. Şirket, henüz erken aşamalarda olan bu potansiyel teklifin adını, fiyatını veya başka herhangi bir özelliğini henüz resmi olarak açıklamadı.

Flört taktikleri için 7/24 danışma hizmeti

Tinder’ın aylık 30 dolarlık Platin aboneliğinden daha pahalı bir aboneliğe dair söylentiler kulaktan kulağa dolaşıyor. Şubat ayında Reddit kullanıcısı SmithMano, bir Tinder VAULT promosyonu gibi görünen ekran görüntülerini yayınladı. Ayda 500 dolar ya da yılda 5 bin dolar ödeyen kullanıcılar ‘‘özel statü’’ ve ‘‘öncelikli geçiş’’ elde ediyor. Böylece diğer Tinder abonelik kategorilerinden daha fazla profil artışı anlamına geliyor.

Diğer kullanıcıların akışlarında öncelikli olarak yer almak dışında, önerilen hizmetler arasında bir tür flört uzmanı olarak 7/24 tavsiye hizmeti verecek ‘‘kişiselleştirilmiş danışma hizmeti’’ yer alıyor. Ayrıca kullanıcılara ‘‘en aktif ve etkili üyelere’’ erişim sağlayacak bir premium pasaport avantajı da var.

Van Ryswk Fast Company’ye verdiği demeçte, Vault’ta ne olursa olsun, yeni özelliğin Tinder’ın mevcut özelliklerinin bir uzantısı olacağını söyledi ve gerçek hayattaki insan çöpçatanların nihai üründe yer almayabileceğini ima etti.

Tinder imajını değiştirmeye çalışıyor

Uygulamaya bir tür ‘‘Tinder, ama zengin insanlar için’’ kategorisi gelmesi aslında Tinder’ın sahibi Match Group’a hiç de yabancı değil. Arkadaşlık uygulamaları holdingi olan Match Group, Hinge ve OkCupid gibi çok sayıda arkadaşlık uygulamasına sahip ve geçen yıl arkadaşlık platformu The League’i de satın aldı. Bu uygulama oldukça pahalı erişim seçenekleriyle birlikte geliyor ve kullanıcıları ‘‘uzun ilişkiye hazır olan üstün ve güçlü insanlar’’ olarak tanımlanıyor.

Van Ryswyk, teknoloji gibi yüksek maaşlı sektörlerdeki işten çıkarmalara rağmen The League abonelerinin sabit kaldığını söyledi. Bu da şirketin, Vault konseptinde hala bir dereceye kadar yükselişte olduğunu gösteriyor. Tinder, eski CEO’su Renate Nyborg’un geçen yıl şirketten ayrılmasından beri bir tür kimlik bunalımında. Şirket, Tinder’ın “sadece takılmak” için olduğu imajından uzaklaşmaya çalışırken büyük ölçüde Hinge’e benzemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Match Group, toplam gelirinin 2021 dönemine kıyasla yüzde 2 azaldığını bildirdi. Ancak şirket CEO’su Bernard Kim, 2023’te dünyanın en popüler arkadaşlık uygulaması için ‘‘cesur ve yeni bir pazarlama kampanyası’’ başlatmayı beklediğini belirtti. Genişletilmiş keşif özelliklerinin yanı sıra, ürün yol haritasında ‘‘premium abonelik özellikleri’’ ve ‘‘premium keşif tercihleri’’ de yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu