KıbrısManşetSiyasetToplum

Tiyatroya devam

Faiz Bey'in el çektirildiği, Ünal Bey'in başbakan olarak atandığı gün yitirdiği bu meclisi meşru kabul edip orada oturmayı kabul eden ve bunu normalleştirip, meşruiyet kazandıran herkes de bu krallığın bir parçası olmuştur

Ne diyor CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: “KKTC Cumhuriyet Meclisi değil Krallık Meclisi” kim bu hale getirmiş Cumhuriyet Meclisini?

Mevcut iktidar, mevcut Meclis Başkanı ve Mecliste mevcut ne varsa onlar.. Yani Meclis’te bulunan herkes.

CTP de buna dahil, nihayetinde Tufan Bey’in  krallık meclisi diye nitelendirdiği bu meclisin bir parçasını da kendileri oluşturuyor.

Hatta bu yarım yamalak meşruiyetini Faiz Bey’in el çektirildiği, Ünal Bey’in başbakan olarak atandığı gün yitirdiği bu meclisi meşru kabul edip orada oturmayı kabul eden ve bunu normalleştirip, meşruiyet kazandıran herkes de bu krallığın bir parçası olmuştur. Dolayısıyla CTP Genel Başkanı da diğer muhalefet vekilleri de bu krallık meclisinin birer parçasıdır ve görünen o ki parçası olmaya devam ediyorlar.

Ama biz bu meclisten çıkarsak  hükümet her istediğini yapacak argümanına sarılarak bu çarpık ve demokratik değerlerden yoksun yapıyı normalleştiren başta CTP Genel Başkanı, vekilleri ve diğer iki muhalefet vekilidir… Oysa o gün bu yapıyı reddedip halkın yanında durmuş olsalardı, aynı şekilde uluslararası toplumun dikkatini çekecek girişimlerle veya eylemlerle ki Annan Planı döneminde bu başarıyla yapılmıştı  bir dinamik ortaya çıkabilirdi. Bu olmadı..

Daha doğrusu bunu göze alamadılar.

Onlara sorarsanız iktidara yanlışları için engel olacaklardı, peki ne yaptılar? Hükümetin yanlış hangi icraatına engel oldular? Koca bir hiç..

Aksine krallık meclisi dedikleri mecliste kalarak bu düzenin meşruluğuna destek oldular.

Peki neden?

Asgari ücretin 18 bin 103 TL brüt olduğu bir ülkede 100 bini aşan maaşlarla ve daha birçok getiri ile mecliste kalmak cazip geldi… Kimse yanlış anlamasın tabii. her şey halkımız için.. Öyle ya hükümet edenler de, onlara muhalefet edenler de halkımız için, halkımıza hizmet için ceplerini doldurmaya devam ederken geldiğimiz nokta ortada..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu