GenelKıbrısManşetSiyaset

TKP kimin kavgası devam ediyor 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in “Çakıcı’nın gecekondusunu kaale almam, kapatıp bize katılsınlar” ifadelerini kullanmasına TKP temsilcileri ve üyelerinden ağır tepki yağdı.

Gıynık Gazetesi-Lema Gözay

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in “Çakıcı’nın gecekondusunu kaale almam, kapatıp bize katılsınlar” ifadelerini kullanmasına TKP temsilcileri ve üyelerinden ağır tepki yağdı.

TKP kimin kavgası devam ediyor 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in katıldığı bir televizyon programında Toplumcu Kurtuluş Partisi(TKP)’nin, TDP’nin tapulu malı olduğunu iddia ederken, “Çakıcı’nın gecekondusunu kaale almam, kapatıp bize katılsınlar” ifadelerini kullanmasına TKP temsilcileri ve üyelerinden ağır tepki yağdı. 

GARİP: PARTİLER KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR

TKP Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip, TDP Genel Başkanı Özyiğit’in, “Sol’da birlik” mücadelesini dinamitlemeye çalıştığını dile getirerek, “Birleşelim, birlikte mücadele edelim” diyen TDP’liler, TKP’liler ve Sol’da birlik mücadelesini verenlerin bu söylemleri asla unutmayacağını belirtti. 

Özyiğit’in birlik mücadelesine koyduğu dinamitlerin patlamayacağını, birlik mücadelesinin kapılarının kapanmayacağını belirten Garip, “Partiler kimsenin tapulu malı değildir. Sol’da birlik içerisinde vatanımıza sahip çıkma mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı. 

DAVULCU: TDP’NİN EMANETÇİ BAŞKANI

TDP Genel Başkanı Özyiğit’in söylemlerine bir tepki de TKP MYK üyesi İlke Davulcu’dan geldi. TKP-YG Genel Sekreteri Mehmet Davulcu’nun oğlu, TKP-YG MYK Üyesi İlke Davulcu, Özyiğit’in söylemlerinin üzerine, “TDP’nin emanetçi başkanı, TKP’ye saldırmayı bir politik duruş sanıyor” ifadelerini kullanırken, politik duruş göstermesi gerektiği noktada Özyiğit’in sus pus oturduğunu iddia etti. 

Davulcu, 4’lü koalisyon hükümet döneminde Cemal Özyiğit’in Eğitim Bakanı olduğunu hatırlatarak, o dönemde Özyiğit’in, Çanakkale gezilerinde çocukların hakarete uğradığını, kaçak kuran kurslarının gündeme geldiğini unuttuğunu belirtirken, “Şimdi aslan kesilip televizyon programında esip gürlüyor, aslında cevap vermek niyetim yok kendisine, çünkü kendisi muhatabımız değil” ifadelerini kullandı.

“ÇARESİZLİK VE ACİZLİK”

Davulcu, TKP’ni Çakıcı’nın kurmadığını, TKP’ni 130 kişinin kurduğunu, Çakıcı’nın da son dönemde TDP’den ayrılmış ve bu ekibin içine dâhil olduğuna dikkat çekerken, her hâlükârda TKP’nin zaten kurulacağını, üzücü olanın muhalefet göreviyle mecliste oturan Cemal Özyiğit’in, televizyon programında UBP’yi eleştirmeyi bırakıp, TKP’ye saldırması olduğunu, bu davranışlarında Özyiğit’in siyasetten ne kadar çaresiz olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

GÖZAY: BU ZİHNİYETİ PROTESTO EDİYORUM”

TKP Girne İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Gözay, Cemal Özyiğit’in açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Gözay, “toplumsal çıkarların solda birliği gerektirdiğini vurgulayarak, önce toplumsal çıkarlar deyip sonra da TKP’ye gecekondu yakıştırması yapan, Çakıcı’yı kaale almayıp, herkesi TDP’ye davet eden bu zihniyeti, yani Cemal Özyiğit’i protesto ediyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu