DünyaEkonomiKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

TL beş paralık oldu

Türk Lirası, Sterlinden sonra Euro karşısında da “sıfırlandı”…

GIYNIK MANŞET

DOLAR REKORLARA DOYMUYOR… Dolar dün yeni güne 8.42, Euro ise 9.82 liradan başladı. Dolar sabah saatlerinde 8.54 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı.

TL= 0… Türk Lirası’ndaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 22 Ekim’deki faizleri değiştirmeme kararının ardından hız kesmeden sürerken, Türk Lirası sterlinden sonra dün Euro karşısında da “sıfırlandı Artık “10 TL” ile “1 Euro” değil “98 cent” alınabiliyor. TL’nin Euro karşısındaki değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 35’i aştı. ABD seçimleri öncesi dolar gelişmiş para birimleri karşısında sınırlı bir gerileme gösterirken Türk Lirası haftanın ikinci işlem gününde tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

YA FAİZ ARTIR YA DA BAT… Türkiye’de bazı ekonomistler TL’nin değer kaybında gelinen aşamanın “ya faiz artır ya da bat noktasında olduğunu” iddia ediyor.TC Merkez Bankası’nın 22 Ekim’deki faizleri değiştirmeme kararının ardından TL’de hız kesmeden devam eden düşüş artık telafi edilemeyecek noktalara yaklaşırken, ekonomistler faiz artışı gelmemesi halinde TL’nin değerinin çok daha vahim noktalara ineceğinden endişe ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu