EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

“TL’nin değer kaybı karşında KKTC hükümeti ne yapıyor?”

Kamu- Sen Genel Başkanı Metin Atan Türk Lirası’nda her geçen gün yaşanan değer kaybının halkı nasıl etkilediğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kamu- Sen Genel Başkanı Metin Atan Türk Lirası’nda her geçen gün yaşanan değer kaybının halkı nasıl etkilediğine dair değerlendirmelerde bulundu.

TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte zamların peş peşe ilerlediğine dikkat çeken Atan, “Ülke şu an gerçekten enkaz. Ne kadar kötü bir durumda olduğumuzu söylemeye gerek yok.  Süt 10 somun ekmek 4 lira, tüp gaz 140 lira, akaryakıt sıkıntısı devam ediyor. Akaryakıta da zam gelecek yine” dedi.

 

FAKİRLEŞMENİN BEDELİNİ VATANDAŞ ÇEKİYOR

Alım gücünün gün geçtikçe eridiğine vurgu yapan Atan, “Daha önce biraz yatırım yapayım derdindeydi ama artık her gün batıyoruz bu fakirleşmenin bedelini de vatandaşlar çekiyor.  Benim hükümetin ne yapıyor diye sorgularım. Bu zamlarla ilgili geçen haftalarda grev yaptık. Biz görevimizi yaptık, vatandaşında halkın da katkı koymasını bekledik. Duyarlılık gerekirdi. Artık bir şeyin değişmeyeceğine inandıkları için nereye gidiyoruz diye başlık atılabilir. O gideceğimiz yeri de ben size söyleyeyim mezara” diyerek, cennet ülkenin yaşanan geçim derdiyle birlikte cehenneme döndüğünü söyledi.

 

DEVLET BÜTÇESİNDEN FAZLA BÜTÇESİ OLAN İŞ ADAMLARI VAR

Atan, ülkede gelir dağılımı ve vergi alımlarında adaletsiz olduğunun altını şu sözlerle çizdi  “Aynı gemideyiz diyoruz ama aynı gemide değiliz bu devletin bütçesinden fazla bütçesi olan iş adamları var bu ülkede. 550 tane dairesi olan iş adamları var bu ülkede. Siz emeği sömürüp insanları ezeceksiniz ama bir taraftan da kendi bütçesi ülkenin bütçesinden fazla birileri bana çıkıp bunu açıklasın”

 

DARBE YEMİŞ DURUMDAYIZ

“Alım gücü bitti. Hükümet bununla ilgili ne gibi çareler üretecek? Düzgün bir ekonomik planlama olmadığı için bunların bedelini bizler çekiyoruz bizler ödüyoruz” ifadelerine yer veren Atan, “Biz fena halde darbeyi yemiş durumdayız. Bunun altından nasıl kalkacağız yarın halkımız daha farklı durumlara da düşebilir. Parası olmayınca insan ne yapacak ya çalacak ya çırpacak. Bu güzel ülkede bunları görmek benim içim cızlatıyor” dedi.

BANKALAR YASAL TEFECİ OLDU

Böylesi bir dönemde TL kazanıp döviz borçlanmanın ağır bedelleri olduğunu kaydeden Atan, “Bankalar bu ülkede yasal tefeci konumundadır. Sterlin tavan yaptı, gelin bir orta noktada buluşalım diyor mu? Bunu esasında hükümetin yaptırım olarak yapması lazım ama yapmıyor. Hükümetler hep sermaye ile iç içedir. Herkes koltuk merakındadır vatandaşı düşünen kim?” diye sordu.

 

TL BİZİ DUVARA TOSLATTI

İç piyasa döviz kullanılmaması gerektiğini  aktaran Atan,  “Biz Türkiye’ye bağımlıyız. TL kullanıyoruz, para birimimiz yok. TL bizi duvara toslattı ve inanın daha kötü durumlara düşebiliriz.  Ya iç piyasada hep TL konuşulacak ki insanlar verdiğini aldığını bilecek bu şekilde devam etmesi durumunda insanlarımız öldükten sonra bile borç ödeyecek. Aksi taktirde ülkede kaos başlayacak. Başı sıkışan zam yapıyor denetim yok vergi toplamıyor herkes adaleti kendi tecelli ettirecekse bu ülke bitmiş demektir. Bu duruma getirenlerdir bizi yönetenlerdir. Biz onları bir şeyler yapabileceklerini düşünerek seçtik. Merak ediyorum şimdi gelip bizlerden nasıl oy isteyecek? Ne yaptılar ki oy isteyecekler diye sorarım. Bu gemiyi yüzdürmek istiyoruz herkes aynı oranda katkı koymaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu