KıbrısManşet

Tokatlıoğlu: Bu gidişatla hükümetin devamının anlamı kalmaz

Başbakan Ersin Tatar'ın yasalara aykırı bir şekilde imar planını yayınlamadığını savunan Ahmet Tokatlıoğlu, UBP'ye imar planı için son bir aylık daha süre tanındığını vurguladı.

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı konusunda, bir açıklama da Halkın Partisi (HP) Girne İlçe Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu’dan geldi. Başbakan Ersin Tatar’ın yasalara aykırı bir şekilde imar planını yayınlamadığını savunan Tokatlıoğlu, UBP’ye imar planı için son bir aylık daha süre tanındığını vurguladı. HP’nin özellikle kendi sorumluluğundaki bakanlıkların icraatlarıyla ilgili ilerleme kaydedememesi halinde ve hesap veremeyecek noktaya itilmesi halinde hükümetin devam etmesinin bir anlamı kalmayacağını belirten Ahmet Tokatlıoğlu, devlet ciddiyetinin bunu gerektirdiğinin altını çizdi.

HP Girne İlçe Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu’nun açıklaması şu şekilde: 

“Halkın Partisi söz verdiği üzere bundan 6 ay önce tüm kesimlerin mutabık kaldığı Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planını tamamlamış, Birleşik Kurul’da onaylamış ve yayınlamak üzere Başbakan Ersin Tatar’a göndermiştir. Hukukçuların da söylediği üzere, Başbakan’ın yayınlamamasının yasal olmadığı gerçeği ortadayken, Sn Ersin Tatar hazırlanan İmar Planını yayınlamamıştır.

UBP’nin değişiklik talepleri sonucunda 6 aylık süre uzatımına gidilmiş ve gerekli esneklik sağlanmıştır. Bu süreç içerisinde UBP’nin konu üzerine komitesinin çalışmasına engel olmamasına rağmen, Covid-19 süreci bahane gösterilmiş ve HP tarafından son kez yaklaşık 1 aylık süre daha verilmiştir.

Bu aşamadan sonra verilen sürenin takvimlendirilmesi ve yine boşa vakit kaybedilmesinin önüne geçilmesi şarttır. Bilime dayalı önerilerin dikkate alınacağı, şahsi veya zümresel taleplerin reddedileceği bilinmelidir.

Halkın Partisi toplumun zorlu bir süreçten geçtiğinin farkındadır ve sorumluluğunun bilincindedir. Toplum için birçok alanda ciddiyetle mücadele edilmesi gereken bir zamanda, ciddi ve verimli bir çalışma ortamı olmazsa olmazdır. HP özellikle kendi sorumluluğundaki Bakanlıklarındaki icraatlarıyla ilgili ilerleme kaydedemez, hesap veremeyecek noktaya itilmeye çalışırsa, hükümetin devam etmesinin bir anlamı kalmaz. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu