KıbrısManşetSiyasetToplum

Tokatlıoğlu: “Meclisteki muhalefetle iktidar beraber hareket ediyor”

Halkın Partisi MYO Üyesi Ahmet Tokatlıoğlu, Genç TV’de Didem Gürses ile Alternatif programının konuğu oldu.

Programın başında sınır kapılarında yaşanan trafik sıkışıklıklarıyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Ahmet Tokatlıoğlu “Bu sorun yıllardır devam ediyor. Yeni bir kapı açmayı başaramadık bir türlü. Kuzey’de bir genişletme çalışması yapıldı ama Güney’de de bunun gibi bir şey yapılmazsa bu sorun devam edecek. GKRY liderinin yaptığı 14 maddelik açıklamanın içinde bununla ilgili çalışmalardan bahsediliyordu ama şu ana kadar kendilerinden bununla ilgili bir adım görmedik. Vatandaşların hızlı işlem yapabileceği bir çalışma yapılmalı ama bir veya birden fazla kapıya daha ihtiyaç var. Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ticaret hacmimiz giderek artıyor ve bu da orada bir sıkışıklığa sebep oluyor. Belki sadece ticaret ihtiyacını karşılayacak bir kapı yapılması trafiği biraz daha azaltabilir” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ”

Halkın Partisi’nin yaptığı köy ziyaretlerinden bahseden Tokatlıoğlu “Biz bu tarz ziyaretlerimize partiyi kurmadan önce başlamıştık. Bütün gücümüzü oralardan aldığımıza inanıyoruz. Ülkenin dört bir yanında insanlarımızı dinlemek çok önemlidir çünkü gerçek gündemi orada dinliyorsunuz. Bizim için de vatandaş için de güzel bir fırsat oluyor. Ülkenin içinde bulunduğu durum şu anda çok kötü olduğu için insanlarımız büyük dert yanıyor. Orada bizler de daha genel gündemi insanlarla paylaşma fırsatı buluyoruz” şeklinde konuştu.

“HALKIN PARTİSİ BU ÜLKEYİ YÖNETMEYE ADAYDIR”

Halkın Partisi’nin gelecek seçimde yer almasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Tokatlıoğlu “Biz önümüzde sim var diye sokağa inmedik, sine-i millet kararı aldığımızdan beri sokaktayız. İnsanların gerçek dertlerini, gündemini anlamaya çalışıp elimizden geliyorsa da çözüm üretmeye çalışıyoruz. Tabii ki Halkın Partisi bu ülkeyi yönetmeye aday olacaktır. Yeni olmamıza rağmen çok büyük dönüşümleri tetiklemiş bir partiyiz” dedi.

“YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜKLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Son dönemde köy ziyaretleri yanında bir çok yolsuzluk dosyası ile ilgili olarak şikayette bulunduklarını belirten Tokatlıoğlu “T izinleri olsun, milletvekili ve bakanların mal beyanları ile ilgili olsun bir çok yolsuzluk ve usulsüzlük ile ilgili polise ve savcılığa başvurumuzu yaptık. Bunu sadece başvuruyla da bırakmıyoruz takibini sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“MECLİSTEKİ MUHALEFETLE İKTİDAR BERABER HAREKET EDİYOR”

Meclisin içerisindeki muhalefetin de iktidar partilerinin de birlikte hareket ettiğini söyleyen Ahmet Tokatlıoğlu “Aldığımız sine-i millet kararının ne kadar doğru hatta geç bile alınmış bir karar olduğunu şimdi daha iyi görüyoruz. Her gittiğimiz yerde pozisyonumuzu, duruşumuzu ve bunu yapma nedenimizi anlatıyoruz. Vatandaşlarımız da bize olumlu olarak tepki verip ‘iyi ki mecliste değilsiniz’ diyorlar. Şu anda çok proaktif çalışan bir siyasi parti konumundayız” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİ DENETLEMESİ GEREKEN KURUMUN BAŞIKNDAKİ KİŞİNİN BİLE DİPLOMASI DAVALIK” 

Son dönemde ülkede üniversitelerde yaşanan sıkıntılara da değinen Tokatlıoğlu “Ülkemizin adının bu şekilde anılması güzel değil. Diğer üniversiteler de zan altında kalıyor. Sürekli eğitimde kötü olaylarla anılmaya başladık. Üniversiteye alınan öğrenci sayısından çok verilen eğitimin kalitesinin yüksek olması daha önemli. Ama asıl sorun bunlara mahal veren yönetimde. Tabela üniversitelerine karşı acilen önlem alınması gerekiyor. Ülkemizdeki yüksek öğrenimin korunabilmesi ve itibarının zedelenmemesi için bunun yapılması lazım. Devletin denetim mekanizmasının aktif bir şekilde hayata geçirilmesi gerekir. Ama maalesef bunu yapacak kurumun başındaki kişinin de diploması soruşturulduğu için bunu kim yapacak bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu