KıbrısManşetSiyaset

Toksöz: Gündem seçim değil, vaka sayıları bizi haklı çıkardı!

Halkın Partisi Genel Koordinatörü ve Akademisyen Savaş Toksöz sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ciddi noktalara dikkat çekerek, kapanma kararından önce alternatiflerin tüketilmesi gerekliliğini hatırlattı

GIYNIK ÖZEL-  Taha Can GÜRLEK

Halkın Partisi Genel Koordinatörü ve Akademisyen Savaş Toksöz sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımında gündemin seçim olmadığını vurgulayan Toksöz, hükümette oldukları süreci hatırlatarak, hükümetin ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Hükümetin rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Toksöz, ülkeyi bütünüyle kapatmak dışında tüm alternatiflerin tüketilmesi gerektiğini savundu.

Toksöz’ün sosyal medya paylaşımının tamamı ise şu şekilde:

“Gündem seçim değil, olmamalı dediğimizde; seçimden korkar bunlar diyenler, içinden geçtiğimiz sürecin ne kadar ciddi olduğunu, tırmanan vaka sayılarından daha net anlayacaktır.

Ülke kapanmanın eşiğine geldi. Hükümeti yerden yere vuracak değilim. Biz hükümette olduğumuz dönemden bilirim. Şimdi çok ciddi bir desteğe ihtiyaçları var. Vatandaşımız tedbirlere uymalı, eşini dostunu hep birlikte hayatı yavaşlatmak konusunda ikna etmeli, hükümet rehberlik etmelidir.

Bu ülkede kendini aydın sayan biri olarak uyarıyorum; Atama kavgası, makam, seçim hepsini 3 ay süreyle ertelemezsek ne yönetecek bir ülke ne de kurtaracak bir ekonomi kalacak.
Hükümet hemen verileri gözden geçirmeli, ülkeyi bütünüyle kapatmak dışındaki bütün alternatifleri tüketmelidir. Vaka yayılımını kaynağında baskılamaya çalışmak denenmelidir. Tedbir, denetim ve cezai işlem.
İlk kapanma bir zaruret idi. Çünkü sağlık alt yapısı felaket derecede kötü idi. Doktorlarımız ve hemşirelerimizin fedakarca çabası olmasaydı çok daha büyük acılara gebeydi. O dönem hükümet hükümet gibi davrandı, vatandaş destek oldu ve birlikte başardık. Hükümet aynı hükümet değil ama vatandaşlar olarak bizler aynıyız.
Artık süreç sadece sağlık açısından bakılarak yönetilemez, insanımız işini ve gelirini korumalı, şirketlerimiz ayakta kalabilmelidir. Sağlık sistemimiz o güne nazaran çok daha iyi bir yerdedir.
Vakaları baskılamak için tedbir almak yöneticilerin uymak ise bizim görevimiz.
BAŞKA YOLU YOKTUR.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu