KıbrısManşet

Tolun: 22 kişi Ercan Havalimanı’ndan geri gönderildi

Pandemi sürecinde turizm sektörünün yaşadığı olumsuzlukları değerlendiren Kıbrıs Türk Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, özellikle Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu 

Katıldığı bir programda acentelerin durumuna da dikkat çeken Tolun, 167 belgeli acenteden sadece 25 tanesinin teşvik aldığını belirterek hükümete karşı eleştiride bulundu ve “Turizm sektörü tamamen bitti, canlandırmak için bir adım atılmıyor” şeklinde konuştu.

Ülkeye giren turist sayısının çok düşük olduğunu belirten Tolun, Türkiye’den dahi gelecek kişilerin ülkeye giriş şartları ve pahalı bilet fiyatlarından kaynaklı olarak burayı KKTC’yi tercih etmeyip Türkiye içinde seyahat etmeye yöneldiklerini aktardı.

Üst Komitenin kararlarının sürekli değişkenlik gösterdiğini ifade eden Tolun, “Geçtiğimiz hafta 22 kişi Ercan Havalimanı’ndan geri döndürüldü. Bütün işlemleri yapılan kontuarlardan geçen yolcular KKTC’de PCRları yok diye geri gönderildi. Çünkü çift aşılı kişiler için alınan aşıdan sonra 14 gün beklenmesine gerek yok kararı değiştirildi ve beklenmelidir denildi. Daha sonra bu karar tekrar değiştirildi insan artık ne yapacağını bilmiyor. Çift aşılı kişilerden bir PCR isteniyor bir istenmiyor kararlar sürekli değişkenlik gösteriyor, havaalanında insanlar bekletiliyor” şeklinde konuştu.

167 belgeli acente içinden sadece 25 tanesinin teşvik aldığının altını çizen Tolun, bütün acenteleri durumunun kötü olduğunu ve batma sınırında olduğuna dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu