EkonomiKıbrısManşet

Tolun: Kapalı devre turizm kabul edilemez

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, charter seferlerle çift PCR'lı kişilerin ülkeye getirilmesinin yine tehlikeli olabileceğini söyleyerek toplumun da kabul edebileceği bir sistemle turizm sektörünün ayaklanması için aşılamanın şart olduğunu savundu

BRT’de telefon bağlantısıyla konuk olduğu Manşet+ programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, charter seferlerle çift PCR’lı kişilerin ülkeye getirilmesinin yine tehlikeli olabileceğini söyleyerek toplumun da kabul edebileceği bir sistemle turizm sektörünün ayaklanması için aşılamanın şart olduğunu savundu.

5 örgüt olarak bir araya gelerek aynı sesi verebilmek için Turizm Örgütleri Platformu’nu kurduklarını açıklayan Tolun, “Bu beş birlikle kalacak bir platform değil. Daha sonra platformumuza katılmak isteyen turizm örgütlerini kabul edeceğiz ve platformumuzu büyüteceğiz. Kuruluş amacı pandemiden sonra oluşan ve bir yıldan beri hiçbir faaliyet göstermeyen, turizm sektörünün sorularına yönelik ortak bir ses çıkarmak. Turizmin yeniden faaliyete geçmesi için bir çalışmanın olmadığı bu sektörde halimizi soran da yok. Bir yıl içinde üç bakan değişti. Biz diyoruz ki gerçek anlamda güçlü bir yönetim olmalı. Bunun için de güçlü bir turizm örgütünün olması lazım. Turizm fonu turizme gelmeli. 120 -130 milyon TL gelir vardır. Bu dönemde, bu gelir gerçek anlamda turizm sektörüne gelseydi bizde nefes alırdık ve nasıl yol alacağımızın kararını verirdik” dedi.

“KAPALI DEVRE TURİZM KABUL EDİLEMEZ”

Diğer yandan kapalı devre turizmin kabul edilemez olduğunu kaydeden Tolun, “Kapalı devre charterlarla turizmin açılım yapma düşüncesi gündeme geldi. Kapalı devre turizm yöntemi, havaalanından otelin kendi müşterisini alıp otelde konaklatması ve tekrar havaalanına götürmesi şeklinde olur. Böyle bir açılım bizim kabul edebileceğimiz bir yöntem değildir. Sektörün yüzde 90’ını dışlayacak bir açılım şekli mümkün değildir. Bugün iki aşı yaptıranlar var. Onlar ne olacak ülkeye gelebilecek mi? Gelemeyecek. Toplumun sesini de duymak lazım. Bizim toplumdan ayrı hareketlere girmemiz de yanlıştır” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu