GenelKıbrısManşetToplum

Toplu taşıma fiyatları vatandaşın belini büktü

Şehirlerarası ve şehir içi toplu taşıma fiyatlarına gelen zam vatandaşın belini bükerken, toplu taşıma sektörünü ise memnun etmedi…

Şehirlerarası ve şehir içi toplu taşıma fiyatlarına gelen zam vatandaşın belini bükerken, toplu taşıma sektörünü ise memnun etmedi…

ÖZEL HABER

AKARYAKIT FİYATLARI HER SEKTÖRÜ ETKİLİYOR
Ülkede yaşanan zam furyasına her gün bir yenisi daha ekleniyor. İğneden ipliğe her alanda pahalılık yaşanırken, Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı neden gösterilerek tüm ürün, mal ve hizmetlerde fiyat artışına gidiliyor. Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı şüphesiz en çok benzin fiyatlarını ve buna bağlı sektörleri etkiliyor. Toplu taşıma sektörü bu zamlardan endirekt etkilenenlerden.

EN SON OCAK AYINDA ZAM YAPILDI
Ülkemizde Ocak ayında zamlanan toplu taşıma ücretlerine göre; şehir içi 1-11 kilometre arasında hesaplanarak indi-bindi ücreti olarak 14,13 TL’den 19.78 TL’ye yükseltilmişti. Aradan geçen 9 ay sonrası fiyatları yeniden zam geldi. Geçtiğimiz günlerde şehirlerarası ve şehir içi toplu taşıma fiyatları güncellendi. Gelen güncel fiyat listesine göre Lefkoşa’da otobüs bileti fiyatları yüzde 50 artışla 20TL’den 30TL’ye yükseldi. Lefkoşa – Gönyeli arası otobüs sefer fiyatlarının ise 20 TL’den 35 TL’ye yükseldiği bildirildi.  Girne’de ise şehir içi ulaşıma yüzde 70’e varan zam yapıldı. Vatandaşlar fahiş zam karşısında şok yaşarken; indi-bindi ücreti 35 TL olarak belirlendi.

“ZAM KAÇINILMAZDI; MASRAFLAR ÇOK ARTTI”
GİRNE Gazetesi’ne konuşan sektör temsilcileri; toplu taşımaya uzun süredir zam yapılmadığını ve akaryakıt fiyatlarına gelen okkalı zamlar sonrası toplu taşımaya da zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Masraflarının 3 kat arttığını belirten sektör temsilcileri, zor duruma düştüklerini ve yapılan zamlardan dolayı memnuniyet duymadıkları söyledi. Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı sonrası dövizin çok fazla yükseldiğini dile getiren sektör temsilcileri, araçların bakımlarının neredeyse dövize endekslendiğini bu yüzden eskiye nazaran 4-5 katı daha pahalıya mal olduğunu da ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu