EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Toplu taşımacılar Pazartesi günü sahada

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği’nin eylemi 12 günün ardından, bugün sona erdi.

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği’nin eylemi 12 günün ardından, bugün sona erdi.

Başbakanlık önünde 12 gün boyunca süren eylemlerin neticesinde anlaşmaya varıldı. Başbakan Ersan Saner, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ünal Üstel ve Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu ile yapılan toplantılar sonucunda KTTTB’nin taleplerine karşılık verildi.

2 Mart’tan bugüne kadar süren eylem neticesinde toplu taşımacılar taleplerinin büyük çoğunluğunun gerçekleşeceği sözünü aldı.

Başbakanlık önündeki eylemin son günü açıklamalarda bulunan KTTTB Başkanı Menteş Aytaç, “Bu eylemi yaparken hiçbir katkısını esirgemeyen tüm üyelerimize, çalışanlarımıza candan teşekkür ederim. Polis kardeşlerimize bizlere gösterdiği duyarlılık için, Sayın Hüseyin Amcaoğlu’na da bize gösterdiği yakınlık, bu konun çözülmesi için gösterdiği yakınlığa teşekkür ederim” dedi.

KTTB Başkanı Aytaç sözlerine şöyle devam etti:

“12 gündür buradayız. Bu eylemi kazasız, belasız kmiseyi kırmadan dökmeden bitirdik. Yola üç amaçla çıktık. Azınlık olduğumuz söylendi faka yaptığımız konboy memlekette bugüne kadar yapılmamış şekildeydi. Basın bizlerin sesi gözü oldu. Sizlerin yayınları ile bizler burada destek buldu. Sayın Başbakanımıza sunduğumuz isteklerin tümü olmasa da yüzde 85’i yerine geldi bu yüzden bu eylemi sonlandırıyoruz. Başbakan ve bakanlara teşekkür ederiz. Birlik ve beraberlik, mücadele ruhumuzla yaktığımız ateş devam edecek. Hak aramakla, mücadeleyle kazanılır.”

Aytaç kalan haklarının da mücadelesi içinde olacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Toplu taşımacılık iki derede bir arada kaldı her zaman ezilen kısım oldu. Bir noktada taşımacılığın rakibi hükümetlerdir.  Bizler kalan haklarımız içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Pazartesi temiz bir sayfa ile sahalarda olacağız ve alınmaya haklar için mücadele edip alınan haklarında takipçisi olacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu