GenelKıbrısManşetSiyaset

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) İskele İlçesi 7. Olağan kongresi gerçekleştirildi. 

TDP İskele İlçe Başkanlığına Hasan Bilgehan seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:  

Cemaliye Soğancı, Ayşe Gülyaz, İlknur Işıl Türkmen, Mehmet Barut, Mahmut Ceylan, Ecevit Aspri, Barış Başel, Naim Zorali, Ercan Yüzüak. Disiplin Kurulu: Tülay Alper, Ali Rıza Arıoğlu, Metin Pekri. Denetleme: Erbay Çoban, Niyazi Aygan, Ahmet Gökhan Gürer.  

Kongrede ayrıca Başkan Cemal Özyiğit, çok uzun yıllar yıllardır partiye emek veren ve emekliye ayrılan Mumammer Uzun’a bir de plaket takdim etti. 

“SOSYAL DEMOKRAT HAREKETİN EN BÜYÜK TEMSİLCİSİYİZ” 

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit İskele İlçesi 7. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Lefke, Güzelyurt ve Gençlik Örgütü’nün ardından İskele İlçe kongresini gerçekleştirdiklerini belirterek, bu ay içinde ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 7. Olağan kurultaya hazırlanacaklarını söyledi.  

Tüm ilçelerde kadrolarını daha da güçlendirerek yola devam edeceklerini belirten Özyiğit, “Bu ülkede sosyal demokrat hareketin en büyük temsilcisi olan TDP kararlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir” dedi. 

“TOPLUMUN SORUNLARI GAİLELERİNDE DEĞİL” 

Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Özyiğit, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin toplumun yararına değil, belirli kesimlere rant sağlamak üzerine kurulduğunu vurguladı. Toplumun yapısal sorunlarının arttığını pandemi ile birlikte ekonomik krizin derinleştiğini, halkın alım gücünün ciddi oranda düştüğünü belirten Özyiğit, “Bu sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin maalesef öncelikleri başka. Toplumun sorunları gailelerinde bile değil. Zamdan başka icraatları yok. Bu kötü yönetim sayesinde ülkedeki yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır” dedi. 

Eğitimden sağlığa tüm alanlarda ciddi sıkıntıların olduğunu, esnaftan ‘batıyoruz’ feryatları yükseldiğini, borçların ve borçlu sayısının arttığını, ülkedeki yapının her anlamda çöktüğünü belirten Özyiğit, daha adil, daha şeffaf, kendi kendini yöneten ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı kurulmasının artık şart olduğunu vurguladı. Özyiğit, “Ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için bu hepimizin ödevidir ve gelecek nesillere karşı da sorumluluğumuzdur” dedi. 

“HERKESE EŞİT HİZMET, ADALETLİ GELİR” 

İskele-Karpaz bölgesinin ülkedeki olumsuzluklardan en fazla etkilenen bölgelerin başında geldiğini, işsizliğin en fazla bu bölgede olduğunu belirten Özyiğit, “Herkese eşit hizmet, adaletli gelir dağılımı için sosyal demokrat politikalara ihtiyaç vardır. Bunun için de kimseyi ötekileştirmeden her kesimle bir araya geleceğiz, dinleyeceğiz hem anlayacağız hem de anlatacağız, çıkış yollarını da birlikte üreteceğiz, bundan başka çaremiz yoktur. Ülkenin ve toplumun geleceği için bunu yapmak zorundayız” dedi. 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu