KıbrısManşetToplum

Töre: “Ağustos’ta olağanüstü bir toplantı yapılabilir”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Meclis Genel Kurulu'nun Ağustos ayında olağanüstü bir toplantı yapabileceğini söyledi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, BRT ekranlarında yayınlanan ‘Haber Kritik’ adlı programa canlı bağlantı ile katıldı.

Meclis Başkanı Töre, Meclis Genel Kurulu’nun bazı yasa tasarılarını görüşmek üzere Ağustos’ta olağanüstü bir toplantı yapabileceğini aktardı.

Töre, “Sayın Başbakan ile görüştüm. Temmuz ayında acil bir durum söz konusu olmadığı için Meclis Genel Kurul toplanmadı. Ancak komiteler çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar 5 yasa tasarısı tamamlanarak Genel Kurul’a havale edilecek. Sayın Başbakan isterse, Meclis Genel Kurulu’nu Ağustos ayında olağanüstü toplantıya çağıracağız” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI TATAR, KIBRIS KONUSUNDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILMASINI İSTEDİ”

Töre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Kıbrıs konusunda Meclis’te bir olağanüstü toplantı yapılmasını istediğini de söyledi.

Töre, “Sayın Cumhurbaşkanı da Meclis Genel Kurulu’nun özel toplantı yapmasını ve Rum tarafına sunmuş olduğu önerileri gelip Meclis’te izah etmek istediğini ifade etmiştir. Şu anda milletvekillerimizin bir kısmı tatilde, bir kısmı da mazeretli” dedi.

Töre, Cumhurbaşkanı Tatar’dan Kıbrıs konusunda özel birleşimin Ağustos ayında olamaması durumunda Eylül ayında da olabileceğine ilişkin yanıt aldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu