KıbrısManşet

Töre: Başbakan Ersan Saner git gel yaşıyor

Kurultay sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Töre, Aralık ayından Temmuz ayına kadar 7 aylık bir süreç içinde parti organlarını bir araya toplamayan Başbakan Ersan Saner'i 'ciddiyet ve samimiyetten uzak olduğunu' bundan kaynaklı olarak da güven bunalımının derinleştiğinin vurgusunu yaptı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan adayı Zorlu Töre, Kıbrıs Postası’nda Gökhan Altıner’in programına katılarak UBP’nin kurultay süreci ve hükümetin icraatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Başbakan Ersan Saner’in 2020 Aralık ayında UBP Parti Meclisi’nde kurultayın en geç Haziran 2021 yılında gerçekleşeceği sözlerini hatırlatan Töre, “Biz Aralık 2020 yılından sonra parti meclisi olarak hiç toplanmadık. Aralık ayından 4 ay sonra parti genel sekreter seçimini yaptık ve 30 Haziran’da yapılması beklenen kurultay sonra 9 Temmuz ayında da parti meclisi olarak toplandık” diyerek UBP’nin içinde bulunduğu depremin derinliklerini aktardı.

“SANER BAŞBAKAN OLDU ANCAK LİDER OLAMADI”

Hükümetin koordinasyonsuz çalıştığını ve sıkıntılara çare olmadığının vurgusunu yaparak Başbakan Ersan Saner’i ‘lider’ olamamak ile suçladı. Töre, “Hamza Ersan Saner bir başbakan oldu ancak bir lider olamadı. Bakanlar Kurulu’nda, parlamentoda ya da Ulusal Birlik Partisi’nin parti organlarında bir ahenk sağlayamadı” dedi.

Başbakan Ersan Saner’in halk tarafından anlaşılmadığını ve sabah başka akşam başka konuşmasından kaynaklı olarak git geller yaşadığını ifade eden Töre, “Aşikardır ki Hamza Ersan Saner’e bu gömlek bol geldi” şeklinde konuştu.

“SUCUOĞLU’NUN SÖZLERİNİN KIYMETİ HARİKASI KALMAMIŞTIR”

“Ölürsem ancak bu yarıştan çekilirim” diyen ve kurultay için aday olan Faiz Sucuoğlu’na  “Bu sözlerin artık bir kıymeti harikası kalmamıştır” cevabını veren Zorlu Töre,  “Doğru olan bir noktada karalı olup geri çekilmemek gerekir. Liderlik ileri atılıp geri dönmemektir, kahramanlık yapacaksanız size verilen oylara sahip çıkacaksınız” sözlerine yer verdi.

“YENİ DÖNEM ZORLU TÖRE”

Hasan Taçoy ve Faiz Sucuoğlu’nun aday olmasının kendilerinin bir hakkı olduğuna değinen Töre, “Hamza Ersan Saner oraya geçici olarak geldi ve parti mekanizmasını tam çalıştıramadı, hükümet etme de otoritere sağlayamadı dolayısı ile liderlik yapamadığı aşikardır. Bu yüzden yeni dönemde yeni aday Zorlu Töre’dir” ifadeleri ile kurultay döneminde iddialı olduğuna işaret etti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu