KıbrısManşetSiyaset

Töre: Eylemlerde kırılan Meclis kapısının onarım maliyeti 10 bin TL’yi buluyor

Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan her eylemin sonunda kırılan Meclis kapısı, öğretmenler sendikasının yaptığı eylemde bir kez daha kırıldı. 

Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan her eylemin sonunda kırılan Meclis kapısı, öğretmenler sendikasının yaptığı eylemde bir kez daha kırıldı.

Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı Meclis önünde yaptıkları eylem sırasında Meclis kapısını kırmış kapı yetkililer tarafından kaynaklandıktan sonra ertesi gün eylemde kapı tekrardan kırılmıştı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Öğretmenler (Değişiklik) Yasası’nda yapılmak istenen değişikliğe karşı Meclis önünde yaptıkları eylemde Meclis kapısına yönelerek kapıyı kırdılar.

Bu duruma Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre isyan ederek “her seferinde en az 10 bin TL ödüyoruz, Meclisin kapısını kırarak zorla girme isteği haneye tecavüzdür ve devletin malına zarar vermektir” dedi.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, “Biz her seferinde en az 10 bin TL ödüyoruz. Ancak yine böyle şiddete dayalı eylemler meclis önünde yapılıyor ve yine kapı kırılıyor. Meclisin kapısını kırarak zorla girme isteği haneye tecavüzdür ve devletin malına zarar vermektir. Bunların yapılmaması gerekmektedir. Devletin malına verilen bu zararı yine devletin halktan aldığı vergiler ile karşılıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu