GenelKıbrısManşet

Töre, genel başkanlığa adaylığını açıkladı

UBP Milletvekili Zorlu Töre, "Genel başkanlığa adayım. Bugün "Genel Sekreterlik" seçimi yapılması UBP Milletvekillerinin yoğun baskısı sayesinde oldu, yoksa yine yapılamayacaktı" dedi.

UBP Genel Sekreterlik seçimi için Elysium Park’ta bulunan UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Genel başkanlığa adayım. Bugün genel sekreterlik seçimi yapılması UBP Milletvekillerinin yoğun baskısı sayesinde oldu, yoksa yine yapılamayacaktı “dedi.

Töre, “Demokrasi yönünden aldığımız yaraların sarılması için bugün gerçekleşen ‘Genel Sekreterlik’ seçimi önem arz ediyor. Bugün genel sekreterlik seçimi yapılması UBP Milletvekillerinin yoğun baskısı sayesinde gerçekleşiyor. Aksi taktirde yapılamayacaktı… Ayrıca genel başkanlığa adaylığımı açıklıyorum. Siyasette kırılma olmaz ama özeleştiriler olur. Ben deneyimli bir siyasetçi olduğuma inanıyorum. ” şeklinde konuştu.

31 Ekim 2020’de gerçekleşen kurultayın yapılamamasına değinen Töre, “Bu depremin artçıları devam ediyor. 4 ay önce yapılması gereken genel sekreterlik seçimini geciktirmemeliydik. İnşallah partimizin büyük kurultayı da uygun bir zamanda yapılır ve bu demokrasi kapsamında aldığımız yara ortadan kaldırılır.” ifadelerini kullandı.

Genel başkanlık hakkında da açıklamalarda bulunan Zorlu töre, “Başbakan Saner’de aday olacaktır diye düşünüyorum, bende adayım. Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy’un da aday olması taraftarıyım. Tek adayla seçime gidilmesi anti-demokratik bir tutumdur, ben bu anlayışı reddediyorum. Demokratik yaklaşım sergilenmeli” mesajı verdi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu